Skip to Content

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event! The date of the event has passed. We automatically archive events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived events, log trackables, and share their experiences.

More
<

Furcas' GIFF 2019

A cache by Furcas Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 09 November 2019
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

09 November 2019, 19:00 - 22:00

Furcas' GIFF 2019 is bedoeld om elkaar (weer eens) te ontmoeten terwijl er onder het genot van een hapje en/ of een drankje in een gemoedelijke sfeer van geocachers onder elkaar over geocachen, in de ruimste zin des woords, gesproken kan worden voor en na de vertoning van de Geocaching International Film Festival (GIFF) 2019 films over geocaching van geocachers voor geocachers.
Sinds 2013 kunnen geocachers jaarlijks hun zelfgemaakte films inzenden voor deelname aan het Geocaching International Film Festival. Alle ingezonden films moesten dit jaar binnen zijn voor 1 augustus. Een panel van juryleden van Groundspeak zal hieruit een selectie maken op 1 september worden circa 16 finalisten bekend gemaakt. Vanaf 7 tot en met 17 november worden deze films verspreid over de hele wereld vertoond op GIFF 2019 Events. Alleen Events die vermeld zullen worden op de officiële bookmarkist (deze wordt door Geocaching HQ bijgehouden) krijgen de films toegezonden en de aanwezigen bij deze Events zullen het „2019 GIFF souvenir“ ontvangen.

De films duren minimaal 1 en maxinaal 4 minuten, zijn familievriendelijk, gaan over geocachen en zijn ondertiteld wanneer er geen Engels wordt gesproken. Mogelijk komt er ook dit jaar weer een Nederlandse ondertiteling maar dat is nog niet zeker. De schatting vooraf is dat de films van de finalisten samen ongeveer 1 uur duren. Om een indruk te krijgen van wat er vertoond gaat worden kunnen bijna alle geocaching films van de finalisten van 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018 bekeken worden op de pagina ”Geocaching International Film Festival Past (GIFF) Finalists”Op zaterdag 9 november zal Furcas' GIFF 2019 tussen 1900 - 2200 uur plaatsvinden in Podium Café 'Peter en Leni' te Steendam. Hier hebben de afgelopen twee jaren Furcas' GIFF 2017 (GC7ATEG) en Furcas' GIFF 2018 (GC7MT99) naar alle tevredenheid verlopen. De films zullen we kijken op een scherm dankzij de aanwezige beamer en het geluid zal overal goed te horen zijn dankzij de semi-professionele geluidsinstallatie! Desgewenst kan er voorafgaand aan het Event gegeten worden maar dit dient men zelf te regelen. Deelname aan de GIFF 2019 is gratis maar versnaperingen zijn voor eigen rekening.


Laatste nieuws:
De officiële kleur voor 2019 is Pantone (#F06400).

Officiële GIFF-status is op 13 augustus toegekend door Geocaching HQ en deze GIFF is toegevoegd aan de officiële ”GIFF bookmarklijst”.

Op 10 september zijn de 16 finalisten bekend gemaakt, dit zijn (in alfabetische volgorde):
- A Geocaching Horror Movie Trailer (Komikino);
- A Geocaching Mom’s Life (Ullii & Athos_Rahl);
- A New Size, You Guys (DNF Hound);
- A normal GEOday (AlboGIFF_Team);
- Cache Police (Northern Rivers Caching Community);
- Calling of the APEs (Rogercns, LeoJr, Pedrocns);
- Chernobyl (Andrej BigCarp);
- COMA 2: Hibernatus ( Team CoMiKa);
- Geocaching Documentary from Finland – Being Stealth (weellu & Harjus);
- go GEOFIT (ninalestone & rosidr3);
- Looking for a New Love (harogs & geocachingclown);
- My first geocache (soneo);
- TFTC 2019 (treasurehuntergd);
- The Geocaching Express 6000 GPS Receiver (GeoElmo6000);
- Waking Lazy Tom (Mi-Team);
- You can… ( Ztraceni v mlze).

Op 23 september kwam het bericht dat er dit jaar maar liefst twee Nederlandse inzendingen zijn geweest. Een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar. Helaas hebben ze beide de selectie niet gehaald. Maar de inzendingen van De Kikkers en GC Rogier zullen wel op Furcas' GIFF 2019 te zien zijn.

De ”sneak preview” voor het GIFF 2019 is op 15 oktober vrijgegeven! Heb je niets tegen een spoiler dan kun je deze rustig bekijken. Laat je jezelf liever verrassen wacht dan tot (na) Furcas' GIFF 2019 met het er naar kijken.

Op 24 oktober zijn de films beschikbaar gemaakt voor deelnemende organisatoren. De GIFF filmrol is sindsdien beschikbaar voor Furcas' GIFF 2019.

Er bleek een fout te zitten in de ondertitelingsbestanden. Deze is aangepast en vanaf 25 oktober is er een nieuw bestand met (Nederlandse) ondertiteling beschikbaar. Deze is inmiddels getest en werkt naar behoren.

Ook de twee Nederlandse inzendingen die de officiële GIFF filmrol niet hebben gehaald zijn beschikbaar af 3 november.

Tot zaterdag!


De uitslag van de stemming na afloop van @Furcas' GIFF 2019 (GC8BJ61):
1. Looking for a New Love (harogs & geocachingclown) - 52%;
2. TFTC 2019 (treasurehuntergd) - 24%;
3. Geocaching Documentary from Finland – Being Stealth (weellu & Harjus) -12%;
4. Chernobyl (Andrej BigCarp), Chernobyl (Andrej BigCarp) & Chernobyl (Andrej BigCarp) - 4%.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.