Skip to Content

<

Frederik Hendrik Kazerne-Het Militair Hospitaal

A cache by Tegele Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/14/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Ergens aan de Maas lag vroeger het Romeinse Blariacum en het kazernterrein is een mogelijke locatie, de naam van het nabijgelegen Blerick zou hiervan afgeleid zijn. Veel zekerder was de vroegere aanwezigheid van twee middeleeuwse schansen op de locatie en het in 1641 door de Spanjaarden gebouwde Fort Sint-Michiel. Dit fort zou tot in de 19e eeuw in gebruik zijn maar werd in 1870 gesloopt toen Venlo zijn vestingstatus verloor.


Het terrein van het voormalige fort werd gebruikt voor land- en tuinbouw en geraakte later in handen van het echtpaar Zegers-de Rijk, dat er een villa liet bouwen. Ze verkochten in 1909 hun villa met ruim 13 hectare grond waarna in 1910 begonnen werd met de bouw van de kazerne, die in 1913 gereed kwam. Behalve een hoofdgebouw waren er ondermeer een keukengebouw, exercitieloodsen, scherm- tevens gymnastiekgebouw, vier legeringsgebouwen met daarachter buitenprivaten, cantinegebouw, magazijnen en een badhuis. De villa van Zegers-de Rijk werd opgenomen in de bebouwing.

Twee jaar na de voltooiing werd de kazerne uitgebreid met een hospitaalgebouw. In de loop der jaren zouden er enige gebouwen bijgebouwd worden, zoals logiesloodsen. Vanaf 1947 zat hier de Koninklijke Marechaussee. Deze multi laat je het het voormalig Militair Hospitaal zien.

Voor het vinden van de cache moet je op zoek naar de waardes A en B.

wp1 N 51° 22.461' E 6° 9.378'

Hoeveel bedden waren er in de twee aangebouwde paviljoens? Dit is A.

wp2 N 51° 22.487' E 6° 9.384'

Links en rechts van dit raam zitten 2 plaatjes tegen de muur. Tel alleen het tweecijferige getal van de 2 plaatjes bij elkaar op .

Dit is B.


Formule voor de cache N51 22.425+(A+B) , E006 9.621-(A+B)

Let op voor muggels!

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.