Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

Dr.Lada: Mivel már vége az eseménynek így tiltom. Logolni még így is lehet.

As this cito is over, I will forbid it. Logging is still possible.

More
<

Homoktövis Élőhelykezelési Akció

A cache by Dr.Lada Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 26 October 2019
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
4.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

26 October 2019, 09:00 - 10:30

A Magyar Madártani Egyesület (MME) szervezésében a mai napon Homoktövis Élőhelykezelési Akció lesz, mi ehhez az eseményhez csatlakozunk.

 

 

Az esemény 9:00 - 10:30-ig tart a koordinátán, de aki véletlenül később érkezik az megtalál a logbookkal a területen és tud logolni.

 

Az MME 9:00- 16:00-ig hirdette meg az élőhelykezelést. Érdemes maradni, mert a munka szüneteiben szokott lenni evés, ivás és madárgyűrűzéssel összekötött bemutató is. Ezen kívül a területen egy vezetés is lesz ahol az itt élő fajokat mutatják be. Mivel a terület fokozottan védett, csak külön engedéllyel látogatható, így ez egy remek alkalom a terület megismerésére.

 

A munka elején mindenki munka- és balesetvédelmi eligazítást kap, amelyet adatai megadásával és aláírásával kell igazolnia. A 18 év alattiak csak szülői felügyelettel vehetnek részt a munkában!

 

A szükséges eszközöket és védőkesztyűket az MME biztosítja. A munka várhatóan 16:00-ig tart majd. Persze aki akar előbb is távozhat.

A munka alapvetően cserjeirtást és a levágott ágak területről történő kihordását jelenti.

A hely megközelíthető az Újpest központból induló 104 és 104A jelzésű buszokkal. A Vízművek megállónál kell leszállni.

 

A terület rövid bemutatása

 

A területen található értékes homokgyepek összesen 22 védett növényfajnak adnak otthont, melyből a homoktövis cserje vadon csak ezen az egy helyen él Magyarországon, nem beszélve a számtalan védett gerinctelen és gerinces állatfaj jelenlétéről. Ezek élőhelyét nagyban veszélyezteti a tájidegen fásszárúak térhódítása, melyek visszaszorítása és a Magyarországon egyedülálló természetes életközösség megóvása a legfontosabb feladat. (MME)

 

SK

Event sa uskutoční na súradniciach, od 9:00 do 10:30, v prípade meškania ma nájdete aj s logbookom na mieste.

MME ( Spoločnosť pre ochranu vtáctva a prírody v Maďarsku) oznámila práce na časové obdobie 9:00-16:00. Oplatí sa zostať na mieste aj dlhšie, nakoľko prestávky sú vyplnené občerstvením ako aj ukážkami krúžkovania vtáctva. Okrem toho na území bude aj prechádzka so sprievodcom, kde uvidíte tu žijúcu faunu.Je to jedinečná príležitosť na spoznanie okolia, nakoľko toto územie má vyšší stupeň ochrany a je navštíviteľná iba s osobitným povolením.

Pred začatím prác budete informovaní ohľadom bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci.Oboznámenie s týmito predpismi potvrdíte zadaním osobných údajov a podpisom. Účastníci pod 18 rokov môžu pracovať len pod dohľadom zodpovednej osoby !

Ochranné prostriedky, pracovné nástroje zabezpečí MME. Predpoklad ukončenia prác je o 16:00, samozrejme kto chce - môže odísť aj skôr.

Práce sa budú zameriavať na odstránenie kríkov, náletovej dreviny a vynášanie odstránených drevín z územia.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.