Skip to content

<

På reisefot

A cache by Ols1band1 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/07/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Dette var x-mjøs#7 i kalenderen for 2019.

Tenk at du skal ut å reise. Du har fri fra jobb og kan bruke tiden din som du helst vil selv. Du velger kanskje å dra til en storby i inn- eller utland. Trondheim, Bergen, Paris eller Roma. Lista over flotte steder man kan besøke er lang. Når du først har valgt deg en destinasjon, søker du gjerne etter greie overnattingssteder. Koselige hotellrom, med deilige senger. Senger som innbyr til å kunne sove lenge om morgenen, slik man gjerne vil når man har fri og er ute på reise. Du sørger nok også for å få i deg en god frokost på morgenen, før du drar ut på oppdagelsesferd i byen. På forhånd, før du reiste hadde du nok antageligvis satt deg inn i hva slags severdigheter, museer og andre spennende steder som var i nærheten av hotellet, og lagt en liten plan for hva du skulle oppleve mens du var der.

Du vil i løpet av besøket ganske sikkert sjekke på nettet, og prøve å lete frem noen fine restauranter med spennende og god mat i nærheten. Når du blir sulten, så tar du deg tid til å oppsøke en av disse stedene, for å spise et bedre måltid og kanskje ta deg et glass vin eller en halvliter. Etter et godt måltid vandrer du gjerne i byen og kikker på flere severdigheter. Kanskje tar du også noen flotte bilder til feriealbumet? Når du blir sliten, drar du tilbake til hotellrommet med den deilige senga og hviler ut til neste dag.

 

Sånn kan en dag på ferie/reise se ut, men når Ols1band1 er på tur er det ikke helt sånn: Vi i Ols1band1 har reist en del sammen, mest i innlandet, men også utenfor Norges grenser. Når det gjelder reisemål har vi noen faste steder vi besøker med jevne mellomrom. Vi synes nemlig at Østfold og Hedmark, tett ved svenskegrensa er blant de flotteste stedene man kan besøke, så dit reiser vi om og om igjen. Vi får aldri nok av disse turistperlene.

De gangene vi er på tur er vi ikke så nøye med hvor vi skal sove. Små hytter med plass til senger og bagasje, holder i massevis for oss. Ikke gjør det noe om madrassene kjennes ut som betongklosser heller, vi skal jo ikke tilbringe noe særlig tid der uansett. På tur har vi som mål å komme oss seint i seng, og helst så tidlig som mulig opp igjen. Om det ikke er plass til frokostspising i hytta vår, så tar vi ikke det så tungt. Vi finner alltids en benk i et skogholt, der vi kan kaste i oss noe lettvint, før vi begynner med dagens cachejakt. Under cachejakta får vi besøkt en god del severdigheter. Gjengangerne er samfunnshus, kirker og busslommer. Vi er også svært flinke til å fotografere stedene vi besøker, men bildene våre havner ikke i noen fotoalbum, de havner i cacheloggen og dermed også i den viktige statistikken.

 Vi blir såpass ivrige mens vi holder på med dette, at vi ikke merker at klokka blir mye og at magen trygler om mat. På forhånd har vi som regel inngått en avtale om at DENNE GANGEN skal vi spise god mat, på et ordentlig sted. Men da vi endelig får tid til å lytte til kroppens behov, er alle fasjonable spisesteder stengt. Gang på gang ender vi opp med å nyte middagen på MC Donalds eller en døgnåpen bensinstasjon. (Dette er kanskje like greit, da vi på dette tidspunktet har blitt både illeluktende, møkkete og antageligvis har hele hodet fullt av granbar og blader.) Etter påfyll med usunn fastfood, passer vi på å få cachet litt til. («Der borte er det tre enkle funn, en kilometer inne der er det en veldig gammel cache, under brua der er det en cache med en d/t-kombo en av oss mangler»)

 Sånn går kvelden, og noen ganger blir det også natt før vi får tullet oss tilbake til hytta vi leier. Da vi kommer tilbake skynder vi oss i seng, vel vitende om at det blir akkurat samme opplegget neste dag.

 

Men vi har det helmaks på tur, og vi ser alltid frem til neste turopplevelse sammen.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den originale Olsenbanden hadde store ønsker om å bli millionærer, så de også kunne reise. De ville til Syden og leve livets glade dager. De hadde mange forsøk, og noen få ganger lyktes de og kom seg til Syden, men så klarte de alltid å rote det til igjen, og da ble det kjapp hjemreise til Norge. I en av filmene hadde Olsenbanden fått fatt i en koffert med fire millioner kroner. De ville være smarte, så de gjemte kofferten på Frognerbadet, og lot som om den var full av badedrakter. Men også i denne filmen gikk det skeis for banden, for ei ung dame gjennomskuet planen deres, og fikk tak i kofferten med millionene. Dermed sto banden igjen med en koffert full av lekre badedrakter, men ingen millioner. Så da ble det ingen reise på dem.

 

 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.