Skip to Content

This cache has been archived.

pingodk3: CORONA

More
<

2° Schorrenopkuis Yzermonding

A cache by pingodk3 en Natuurpunt Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 04 April 2020
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

04 April 2020, 09:30 - 12:00

p>

foto's Luc David

 

Zaterdag voormiddag : Yzermonding 

 

 Dit uniek natuurgebied waar de typische plantengroei zoals zeekraal, lamsoor en zoutmelde kan getijen is een paradijs voor vogelspotters. Via de kijkhutten kan men er de grutto, de tureluur, de scholekster en wulpen bewonderen. Tevens kan je hier bij laag tij zeehonden spotten die op de vrijgekomen banken uitrusten.

Uit noodzaak organiseert Natuurpunt jaarlijks de opkuis van de schorren en slikken in het natuurgebied De Yzermonding te Nieuwpoort. 

En het is echt nodig. Echter het grosso modo van het afval komt vanuit het binnenland en wordt via het sluizencomplex "de Ganzepoot" en de stroming der getijden hier op de oever geworpen.

Net zoals vorig jaar wil ik via een CITO-event een oproep doen en jullie warm maken om een handje toe te steken.  

Het is een speciale gelegenheid want het natuurreservaat is anders niet publiek toegankelijk. En het is toch wel uniek om langs de schorren en over de slikken het gebied te kunnen verkennen.

De nodige tools zijn voorzien, een cito-mobil rijdt rond om de vuilniszakken op te halen, handschoenen worden voorzien, laarzen of waterdicht schoeisel is een must.  Voor de laatkomers is er altijd iemand op de parking om de nodige richtlijnen te geven.

Na de opkuis tracteert Stad Nieuwpoort en Natuurpunt ons op een drankje of een soepje.  Ambiance verzekerd.

Dus we komen samen rond 09:30, voor degene die wat later aankomen, er is altijd iemand op de parking aanwezig om je de weg te wijzen waar wij aan het opruimen zijn.

VAN HARTE WELKOM


 

 

TEAM GEOCACHE + NATUURPUNT 2019


 

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.