Skip to Content

This cache has been archived.

de wildeman: Tot onze spijt hebben wij, de Vlaamse reviewers, in samenspraak met HQ besloten je (CITO)event te archiveren. In navolging van de adviezen van de regering en FOD Volksgezondheid zijn wij tot dit besluit gekomen. Deze verregaande maatregel geldt voor events tot en met 6 april.

Mocht deze periode door de instanties worden verlengd dan zullen wij hierin meegaan. Uiteraard mag u een nieuw event aanbieden voor een datum na 6 april, maar we kunnen helaas geen garanties geven dat het event niet alsnog gearchiveerd zal worden.

de wildeman
Community Volunteer Reviewer 🇧🇪

More
<

Meet the Spring in 2020

A cache by AnspireCrew Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Sunday, 05 April 2020
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

05 April 2020, 09:00 - 09:30

Meet the Spring

Een nieuw eventje in de 'Meet The ...'-reeks. Je kan mede-cachers ontmoeten, trackables ontdekken of ruilen, ...

Het eventje gaat door op zondag 5 april van 9u tot 9u30 aan het monument in het stadspark van Turnhout.

In kader van de maatregelen tegen het corina-virus wordt dit event verschoven naar zondag 5 april!

 

 

Het Stadspark

In 1938 ontstond het plan voor een stadspark in de vallei van de Aa. Architect Ritzen tekende het plan uit. Het park kwam er nadat tijdens de Tweede Wereldoorlog een reglement van kracht was dat de overheid toeliet burgerlijke eigendommen op te eisen. Met dit papier in handen verwierf het stadsbestuur de gronden en werd het 33 hectare grote park aangelegd. Tijdens de aanleg vonden heel wat werklozen een tijdelijke baan en konden zo het harde bestaan in de oorlogsjaren verzachten. Zo werden de oude hooilanden in het valleitje van de Aa, met de jaren, het buitengoed en de siertuin van alle Turnhoutenaren.

Centraal in het park staat het Monument Pro Patria, ontworpen door de Turnhoutse beeldhouwer Remy Cornelissen. Sinds 1956 eert het de burgerlijke slachtoffers, gedeporteerden, verzetstrijders en politieke gevangenen van de Tweede Wereldoorlog. Dit is ook meteen het hart van het park van waaruit vier ‘aders’ of dreven vertrekken. Mooie brede dreven die de moeite waard zijn om eens door te wandelen. En eigenlijk ook wel boeiend omdat het park eigenlijk een groot arboretum is. Bekende binnenlandse en zeldzame buitenlandse boomsoorten staan hier broederlijk naast elkaar geplant.

Naast de stoomtreintjes, is ook het dierenpark een vaste pleisterplaats voor kinderen. Hier huppelen bekende en minder bekende diersoorten vrolijk in een grote weide. Met wat oud brood zijn ze altijd blij. Maar ook voor sport en spel is er plaats in het Stadspark. Zo zijn er de fit-o-meter, tennisterreinen, petanquebanen, een minigolfterrein, de sporthal en een multifunctioneel stadion.

Bron; https://www.cirkwi.com/fr/point-interet/180887-stadspark

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.