Skip to Content

<

Community Celebration Event Tromsø - 10 år siden

A cache by trondkj Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 09 May 2020
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

09 May 2020, 15:00 - 17:00

Community Celebration Event TROMSØ - 10 år siden sist!

Jeg inviterer herved til 20 års jubileumsevent ved gapahuken i Bak-Olsen. Vi fyrer bål og kan kose oss med kaffe, kakao, boller og brus. Da gjerne med noe godt, om du vil. Det er også mulig å grille noe.

I år skal vi feire at det er 20 år siden den første geocachen ble lagt ut, og at vi i Tromsø arrangerte for 10 år siden jubileumseventet "10 Years! Tromsø, Norway". 

Den gangen for 10 år siden hadde jeg og Sherpanalle cachet i knapt et år. Jubileumseventet ble nærmest "kastet" til meg, og ble arrangert i samarbeid med geocacheparet BergMartinsen. Fru BergMartinsen ordnet med lokale, og vi kunne feire med kaker og godsaker fra flere land. Totalt endte vi opp med 23 deltattlogger, men vi var totalt 43 personer til stede med stort og smått. Skal vi se om vi klarer å slå antall deltakere denne gangen? Det vil bli sørget for et offisielt eventfoto ved dette eventet.
 

Her er teksten som ble brukt til det første jubileumseventet i Tromsø:

Den 1. mai 2000 ble Geocaching muliggjort av Clinton-regjeringen ved at en funksjon i NAVSTAR GPS-systemet kalt Selective Availability (SA) ble ”slått av”. Dette betydde at hver og en fikk tilgang til en mer korrekt posisjonsnøyaktighet ved bruk av GPS. Før var dette systemet begrenset til bruk i det amerikanske forsvaret. Nøyaktigheten ble forbedret fra 100 m til 10 m, og navigasjon ble mulig med små håndholdte mottagere.

En amerikaner ved navn David Ulmer ville teste nøyaktigheten til systemet, og la ut det som skulle bli den første Geocachen. Han fortalte omverdenen om dette i en diskusjonsgruppe som interesserte seg for satelittnavigasjon. Cachen ble plassert i Portland, Oregon - N 45°17.460' W 122°24.800'.

En mann ved navn Mike Teague fant turboksen først, og opprettet en nettside der han loggførte funnet. En annen ved navn Jeremy Irish fant Teagues nettside og var med på å videreutvikle dette til det som i dag har blitt Geocaching.

Mer om historien kan du lese her.

En verdensomspennende ”sport” som drives av over 1 000 000 aktive cachere i over 100 land. Og selv om dette er en nettbasert ”aktivitet”, så må man faktisk opp av stolen og ut i naturen for å kunne delta.

Noe som faktisk kan gi deg mye mer enn du tror!!!!

Den første cachen i Europa kom allerede 3. juni 2000, altså nøyaktig 1 måned etter den aller første cachen. Den ble plassert ut i Irland like sør for Dublin.
Den første i Norge kom i 2001, og ble lagt ut i Bergen.

------

I løpet av de 10 årene som har gått siden forrige jubileum har det vært en rivende utvikling, og mange mange fler har kommet til. Antallet cachere har forlengst passert 3 millioner, og antallet cacher verden rundt er mangedoblet.

Husk å logg "Vil delta" ("Will attend") så jeg får en ide om hvor mange som dukker opp.

Community Celebration Events - 2020

Dette eventet er del av en begrenset publisering av jubileumseventer for å feire 20 år med geocaching. Geocachere er verter for eventer mellom 2. mai 2020 og 31. desember 2020. Les mer om Community Celebration Events på Geocaching Blog

This Event is part of a limited release of Community Celebration Events to celebrate 20 years of geocaching. Geocachers hosted events between May 2, 2020 and December 31, 2020. Learn more about Community Celebration Events on the Geocaching Blog.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.