Skip to Content

<

Bonus labcaches Historisch Leeuwarden

A cache by bassharona Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/13/2020
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


wit


Historische wandeling Leeuwarden


Leeuwarden is een stad in het noorden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Friesland, de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Leeuwarden en een van de oudste steden van Noord-Nederland.

De geschiedenis van Leeuwarden gaat terug tot in de Romeinse tijd. Toen woonden er al mensen op de plek waar nu de Oldehove staat. Leeuwarden is ontstaan op terpen die werden opgeworpen aan een inham van de Middelzee die later dichtslibde en werd ingepolderd. De riviertjes Ee, Vliet en Potmarge mondden bij deze terpen uit in zee.
De naam Leeuwarden komt voor in een schenkingsakte uit de 8e eeuw. Men spreekt van villa Lintarwde. De terpbewoners hielden zich bezig met landbouw, visserij en scheepvaart. Leeuwarden lag gunstig aan zee en onderhield handelscontacten met andere handelsplaatsen zoals Lübeck. Op de terpen ontstonden drie nederzettingen: Oldehove, Nijehove en Hoek.
In 1435, hetzelfde jaar dat Oldehove, Nijehove en Hoek samengevoegd werden tot één stad, Leeuwarden, kreeg Leeuwarden stadsrechten.

Met deze serie labcaches komt u langs:

- De Blokhuisterpoort
- Mata Hari
- De Waag
- De Oldehove
- De Prinsentuin


Labcaches


Voor het verkrijgen van deze labcaches dient u de app 'Adventure Lab' op uw smartphone te hebben. Deze is online te downloaden. Dit betekent wel dat u onderweg een internetverbinding nodig heeft.

wit


Bonuscache


Bij elk juist antwoord ontvangt u informatie waarmee u de coördinaten van de bonuscache kunt berekenen. U kunt deze gegevens altijd terugvinden bij "dagboekvermeldingen".

De formule voor de bonuscache is N 53° 12.ABE E 005° 47.CDEAdditional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.