Skip to content

This cache has been archived.

Ogima: Bedankt voor de gezelligheid en hopelijk tot volgend jaar!
In de bijlage het ontwerp wat gezamenlijk tijdens het event tot stand is gekomen en is ingezonden voor de ontwerpwedstrijd.

More
<

Dutch Geocoin 2020 event - Mookhoek

A cache by Ogima Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Friday, 06 March 2020
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

06 March 2020, 19:00 - 22:30

Help mee met de Dutch Geocoin 2020!

2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016 2017 2018 2019

De Dutch Geocoin is de langst lopende coin serie ter wereld. Sinds 2005 wordt ieder jaar door de Nederlandse cachegemeenschap een munt ontworpen en gemaakt, steeds met een eigen icoon en trackable op Geocaching.com. Dat betekent dat dat in 2020 voor de zestiende keer gaat gebeuren. Ook voor de organisator technetium is het een bijzonder jaar: Het is de tiende keer dat hij de organisatie op zich neemt.

In het verleden werd de Dutch Geocoin en de ingediende ontwerpen vooral op de diverse fora, waaronder het Groundspeak forum, besproken. Het blijkt wel dat een steeds kleiner deel van de Nederlandse cachers op deze fora komt.
Daarom worden er sinds 2017 door het land heen op diverse locaties een aantal events georganiseerd. Gezellig medecachers ontmoeten en er is gelegenheid om mee te doen met de ontwerp wedstrijd, ideeën uit te wisselen, vragen te stellen en elkaar te inspireren.

Ook buiten deze evenementen is het mogelijk om mee te werken aan de Dutch Geocoin 2020. Op de eerder genoemde fora kan nog steeds gediscussieerd worden. Zelfgemaakte ontwerpen kunnen worden ingestuurd naar dutchgeocoin@gmail.com.

Als onderwerp voor de Dutch geocoin wordt vaak gekozen voor traditioneel Nederlandse ontwerpen, in het verleden zijn onderstaande items al eens gebruikt: Fietsen, De strijd tegen het water, Molens, Tulpen en Oude munten. Ook kan een bijzondere gebeurtenis aanleiding zijn voor een ontwerp. Voorbeelden van voorgaande ontwerpen zijn: 400ste geboortedag van Michiel de Ruyter, 100ste geboortedag van Marten Toonder, 125ste sterfdag van Vincent van Gogh en 500ste sterfdag van Jheronimus Bosch.

Ook in 2020 kan inspiratie worden opgedaan uit diverse gebeurtenissen. Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in het teken van 75 jaar Vrijheid omdat het op 5 mei het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd na 5 jaar oorlog. Voor het eerst sinds 1980 keert het Eurovisiesongfestival terug naar Nederland. Op het Circuit van Zandvoort wordt voor het eerst sinds 1985 wordt er weer een Formule 1 race gehouden. Toevallig is het lied We Gaan Naar Zandvoort honderd jaar geleden door Lou Bandy opgenomen. Op muziek gebied zijn er nog meer jubilea. Het is de vijftiende keer dat Guus Meeuwis zijn Groots met een zachte G concert geeft. Gerard Joling viert zijn 35ste jubileum. Ook viert de Melkweg haar vijftigjarig bestaan. Het Koninklijk Nederlands Historisch Genoodschap bestaat 175 jaar.

Uiteraard staat het iedereen ook vrij om een eigen idee om te zetten in een Geocoin ontwerp.

Ontwerpen kunnen tot en met 30 april worden ingezonden. De hele maand mei kan er gestemd worden. De munt die de verkiezing wint zal in samenwerking met CaNoBe geproduceerd worden en in oktober op een event in Roosendaal worden gepresenteerd.

Tijdens dit event zullen technetium, organisator van de Dutch Geocoin en ontwerper van diverse geocoins en Ogima, ontwerper van onder andere de Dutch Geocoin 2014, aanwezig zijn voor vragen en tips over het ontwerpen van geocoins.
Overigens is iedereen die gewoon zin heeft in een avondje geoklets onder het genot van een drankje ook van harte welkom op dit event. De toegang is gratis, eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Waar?
Café De Schenkhoek
Mookhoek 4
3293 AE Mookhoek

Wanneer?
Vrijdag 6 maart 2020 van 19:00 uur tot ongeveer 22:30 uur.

Praktische informatie
- De toegang is gratis. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening en worden verzorgd door Café De Schenkhoek.
- Er is plaats voor maximaal 50 personen. Graag zien we daarom in je "will attend" het aantal aanwezige personen.
- Parkeren kan aan de straat en is gratis. Parkeer je auto wel zoveel mogelijk van de weg af, er passeren regelmatig (zeer) brede landbouwvoertuigen.
- Bus 185 ('s-Gravendeel - Strijensas en vv) stopt op 20 meter van de event locatie. Halte Mookhoek Schenkeldijk. Klik hier voor de dienstregeling.
- Er zullen tijdens dit event geen event-caches uitkomen. Wel is er de mogelijkheid om trackables te droppen, discoveren en retrieven.

 

Ook dit jaar is er weer een banner voor de liefhebber, wederom ontworpen door de Kikkers.

Mookhoek

Gebruik onderstaande code om deze in je profiel te plaatsen:
<a href="http://coord.info/GC8J7PX" target="_blank"><img src="https://img.geocaching.com/cache/large/20506514-f2fc-49e7-b9e8-a7b9b59a3938.jpg" style= “border: 1px solid; width: 224 px; height: 77 px; “alt= “”/></a>

Additional Hints (No hints available.)