Skip to content

This cache is temporarily unavailable.

team_IDEE: Zojuist een foto ontvangen waarop een compleet gesloopte cache is te zien...... daar valt niet veel meer van te maken 😮😥. Eens even zien hoe we dit kunnen oplossen. Voorlopig er even uit dus..... team IDEE

More
<

[IDEE20] Radio Oranje - this is London calling

A cache by team_IDEE Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/17/2020
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


[IDEE20] Radio Oranje - This is London calling


Juni 1942..... Het is de Duitse bezetter al tijden een doorn in het oog dat de inwoners van Kampen en IJsselmuiden en het verzet met illegale radio's luisteren naar radio Oranje.

Voor een goede ontvangst maakt het verzet gebruik van een hoofdzender en een aantal hulpzenders om zo een groot gebied te bereiken. Het is de Duitse bezetter tot nu toe nog niet gelukt om de zenders te lokaliseren want het verzet weet de zenders en de zendmasten goed te verbergen.

Daarom heeft de Duitse bezetter zelfs een stoorzender actief om het signaal uit Londen te storen, wat echter compleet mislukt door een nieuw stukje techniek bedacht door Erik Schaaper. Met behulp van deze techniek is het mogelijk om het stoorsignaal van de Duitse bezetter weg te filteren zodat de geheime boodschappen uit Londen goed te ontvangen zijn. Die techniek wil de Duitse bezetter uiteraard wel in handen krijgen en ze zijn het verzet op het spoor. Het verzet heeft het bouwschema van deze nieuwe techniek verstopt en het is aan jou om er voor te zorgen dat deze niet in verkeerde handen valt!

Om dat voor elkaar te krijgen zul je er achter moeten komen waar het bouwschema is verstopt. Het verzet heeft de tekeningen achter moeten laten op een locatie die slechts bij een enkeling bekend is. Bekijk en luister de onderstaande opnames van radio Oranje. Met de gevonden informatie kun je vast de locatie van de hoofdzender van het verzet bepalen. Wanneer je de locatie hebt ondekt zorg dan dat je met de juiste techniek (chirp) op pad gaat. De hoofdzender is namelijk uitgerust met een radiobaken die koste wat kost moet blijven uitzenden. Alleen dan zul je de cache kunnen vinden en openen!

fragment 1

fragment 2
fragment 3

 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.