Skip to content

Ada's Hoeve Swopcache Multi-cache

Hidden : 09/02/2020
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Een korte multi naar het scouting kampeerterrein Gilwell Ada's Hoeve. Swop cache naar het idee van GC1906Q. Graag parkeren op aangegeven coördinaten.


Swoppen

Allereerst vertellen we graag wat swoppen is. Swoppen is scoutingtaal voor ruilen van (scouting)spullen. Bij scouting worden nationale en internationale kampen georganiseerd waar scouts elkaar kunnen ontmoeten. Als herinnering aan die ontmoetingen worden vaak insignes geruild met elkaar als blijvende herinering.. Het swoppen werd voor het eerst in 1920 gesignaleerd tijdens de 1ste Wereld Jamboree in Engeland.

 

Over Ada's Hoeve

Hoe het begon.... De eerste steen van het boerderijtje Gilwell Ada's Hoeve werd gelegd op 8 september 1853 door A.P.A. (Ada) Gravin van Regteren van Appeltern. Waarschijnlijk had het de functie van tolhuis. De boerderij werd in 1911 gekocht door Baron Mr. R. van Pallandt van Eerde en was toen één van de 23 boerderijen die tot het bezit van het Landgoed Eerde behoren. In 1913 overleed de Baron en zijn neef Philip erfde het bezit en werd de nieuwe Baron van Pallandt van Eerde. Baron Philip van Pallandt werd al in 1911 enthousiast voor de toen pas opgerichte padvindersbeweging.

Vanaf 1913 kampeerden er padvinders op het Landgoed Eerde, waarvan ook Gilwell Ada's Hoeve deel uitmaakte. Het Kamp Eerde werd populair bij kampeerders; van 2500 overnachtingen in 1920 naar ruim 15.000 in 1924. In het najaar van 1922 werd Gilwell Ada's Hoeve speciaal gereserveerd voor scouting. Op 9 juli 1923 kon de Hoofdverkenner J.J. Rambonnet, de officiële opening van Ada's Hoeve verrichten. Sindsdien wordt er door scouts gekampeerd. In 1935 werd het gehele terrein Gilwell Ada's Hoeve met huis, nadat het al vele jaren was gehuurd, in eigendom overgedaan aan de NPV (Nederlandse Padvinders Vereniging). Na de fusie van de vier padvindersverenigingen tot Scouting Nederland in 1973 kwamen er ook steeds meer scouts naar Ommen, wat tot op de dag van vandaag nog steeds gebeurd.


De route

De route is te volgen aan de hand van een makkelijke scouting routetechniek. De start is bij de gegeven coordinaten van deze listing. Onderweg kom je langs twee waypoints (WP's) waar een info bord staat. Beantwoord hier de vragen om de cache locatie en de code van het slot te bepalen.

Vraag WP1:
Wat springt van alle landschapselementen het meest in het oog? Neem van dit antwoord de woordwaarde. = A

Vragen WP2:
Wat is het huisnummer wat hier op het hek wordt aangegeven? = B
Hoeveel verschillende kampeervelden zijn er op dit terrein = C

Om de cache te vinden moet je een peiling maken vanaf WP2:
Meters: (A + B + 4)
Graden: ((C-9) x B)

Code slot 1: (A x B x B)

Cache is via parkeerterrein te bereiken.
Tip: loop na het vinden van de cache terug naar het pad aan de andere kant van de weg en loop via de vijvers terug naar het startpunt.

 

Additional Hints (No hints available.)