Skip to content

This cache has been archived.

Sjouke789: Goedemorgen allen,

sneu, maar begrijpelijk. De organisatie van de Natuurwerkdag heeft de werkdag geannuleerd. Hierdoor kan dit event ook net zo goed gearchiveerd worden.

Ik kan er niets meer aan toevoegen, dan dat ik er vreselijk van baal. Maar het zij zo.

Iedereen bedankt voor het aanmelden en tot de volgende CITO.

More
<

Natuurwerkdag: Schwartzenbergsebos (7/11/2020)

A cache by Sjouke789 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 07 November 2020
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

07 November 2020, 09:30 - 14:00

In samenwerking met Landschapsbeheer en Staatsbosbeheer organiseer ik, voor het derde jaar op rij, een CITO tijdens de Natuurwerkdag. Na de Houtwiel bij De Falom in 2018, het Heempark in Heeg in 2019 zijn we dit jaar te gast in het Schwartzenbergsebos nabij Noordburgum. Aanmelden kan via onderstaande link én via een Will Attend.

Vandaag mogen wij Staatsbosbeheer een (flinke) hand(je) helpen. Om te voorkomen dat het gebied dichtgroeit, gaan we op deze dag zoveel mogelijk boompjes omzagen. Boompjes/struiken verwijderen, hei opschonen en een takkenril maken bestaat uit de werkzaamheden. Handen uit de mouwen dus! Het Schwartzenbergsebos is een gebied met bos en heide. Vroeger stond hier ook bos en heide maar in de 20e eeuw is uiteindelijk bijna alles verdwenen en in gebruik gekomen voor de landbouw. In de jaren '90 van de 20e eeuw is er tijdens de ruilverkaveling weer grond voor natuur beschikbaar gekomen en heeft Staatsbosbeer hier weer een bos op aangeplant. Ook zijn er enkele stuuken weer klaar gemaakt voor heideontwikkeling. Op één van die stukken staat al weer wat heide. In vroeger tijden kwamen hier de adder en de ringslang voor Staatsbosbeheer hoopt dat die soorten hier in de toekomst ook weer voorkomen (geciteerd uit de webpagina van de Natuurwerkdag). 

Aanvang: 09.15 uur bovenstaand coördinaat, is tevens het parkeercoördinaat. Adres: Westersingel 2 Noardburgum, Friesland

Rond het middaguur is er een mogelijkheid tot pauze, lunch is aanwezig. 

Einde: 14.00 uur

Er is plek voor 30 personen, kinderen zijn ook welkom maar blijven onder toezicht van de ouder/verzorger. 

Het is niet verplicht om er de hele dag te zijn, een ochtend en/of middagdeel is ook voldoende. Ik kan immers vrijwilligers niet verplichten om een hele dag te helpen, geef dit even in uw Will Attend aan. 

Het gebied is vochtig, draag daarom vochtbestendig schoeisel. Materiaal wordt beschikbaar gesteld door SBB. 

Voor de deelname zal voor iedereen een speciale woodie beschikbaar worden gesteld. 

---------------------------

AANMELDEN: via Natuurwerkdag én via deze listing -> Will Attend!  

De organisatie van de Natuurwerkdag wil graag alle aanmeldingen van de vrijwilligers zelf binnenkrijgen, dit heeft te maken met de coronaregels. Aanmelden kan onderaan op de pagina van de Natuurwerkdag: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/houtwiel

Graag ontvang ik zelf een Will Attend zodat ik zelf ook weet hoeveel vrijwilligers er komen. 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.