Skip to content

<

kuieren #10 - in en om Nijeberkoop

A cache by haxepaxe Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/17/2020
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Nijeberkoop

Nijeberkoop, ontstaan in de 13de eeuw,  is het kleinste dorpje in de gemeente Ooststellingwerf. Het dorpje ligt aan de doorgaande weg van Oosterwolde naar Wolvega. De Bovenweg, die Nijeberkoop doorsnijdt, schijnt een oude Romeinse weg te zijn geweest van Makkinga naar Spanga. 

Het landschap wordt gekenmerkt  door kleinschaligheid, poelen, eeuwenoude bossen, houtwallen en bomenlanen en is een prachtig gebied om te wandelen, te fietsen en volop te genieten.

 

Landelijke bekendheid kreeg Nijeberkoop doordat de Stichting Pantera er in 1993 haar poorten opende als roofdierenopvangcentrum. Met name het brullen van leeuwen heeft veel commotie gegeven in dit agrarische dorp. In mei 2016 kwam de opvang opnieuw landelijk in het nieuws, toen twee tijgers uit hun verblijf waren ontsnapt. Een politieactie werd opgezet om de dieren te vangen.

 

 

Tijdens deze kuierroute van ruim 10 km zult u een combinatie van natuur met oude historie ervaren rondom Nijeberkoop. Kortom, voor de liefhebber is er voldoende te beleven en te bewonderen.

Honden zijn welkom mits aangelijnd. Houd er rekening mee dat grote delen van de route verboden zijn voor fietsen, de route is bedoeld om te kuieren.

Helaas is het niet te voorkomen om een klein stukje via de weg te wandelen, enige voorzichtigheid is daar zeker geboden.  

 

De cache,

We beginnen deze route op het coördinaat dat bovenaan deze pagina staat. Onderweg moet je op zoek naar de antwoorden op de vragen of het herkennen van de onderstaande foto’s. Met het gevonden cijfer kun je het volgende waypoint berekenen. Als het goed is heb je na afloop  1 foto niet gebruikt.

 


                                                             collage benodige afbeeldingen

 

Foto's in uw log zijn zeer welkom maar natuurlijk geen spoilerfoto's van de verstopplek.


Ondanks dat we meerdere keren de waypoints zorgvuldig hebben ingemeten hebben we gemerkt dat er soms kleine afwijkingen kunnen voorkomen. De vragen zijn van dien aard dat u hier geen -of minimaal hinder van zult hebben.

Wij, team haxepaxe, wensen u een fijne Kuiertocht.

 


<div style="text-align:center;"><a href="https://coord.info/GC91EYW"><img src="https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/f33a7478-a86f-4f16-bd1c-dd19e16ed8a6.png" alt="kuieren in en om Nijeberkoop" title="kuieren in en om Nijeberkoop"></a></div>
kuieren in en om Nijeberkoop

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.