Skip to content

<

Sabines Boekclub

A cache by Mamavan5 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/21/2021
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


En weer een mooie cache bij een minibieb, maar deze minibieb is gevestigd aan de Boudewijnlaan 20 in Dronten. Want wat is er nou mooier dan zo totaal verschillende hobby's te combineren. Deze minibieb is voor iedereen toegankelijk en boeken mogen natuurlijk geruild worden.

Om overlast voor de buurt te voorkomen alleen loggen tussen 8:00 en 21:00 uur
 

 

Daarnaast is er op deze plek ook een andere bezigheid. En dat zijn de bijen. Als je het erf op komt zie je de bijenkasten van Paul en Sabine al staan. Zij hebben ook nog een aantal kasten elders in Flevoland staan, onder andere aan de Wisentweg, aan de Ketelweg en natuurlijk ook aan de Boudewijnlaan. Bijen zorgen voor diversiteit! De voedselketen staat in sterk verband met de biodiversiteit. Biodiversiteit is een mooi woord voor alle rijkdommen van de natuur. De verscheidenheid aan planten, dieren en alle andere levende wezens samen vormt de biodiversiteit.

Zowel honingbijen als wilde bijen vormen dus een essentiële schakel in ons ecosysteem. Ze vormen namelijk de grootste groep bestuivende insecten ter wereld. Ze zijn dus belangrijk voor heel veel plantensoorten. De besjes die sommige planten produceren zijn weer voedselbronnen voor bijvoorbeeld vogels. Ook de bijen zelf zijn een voedselbron voor veel vogelsoorten zoals mezen, mussen, spechten en kauwen. Natuurlijk is ook de honing belangrijk. Niet alleen voor ons; ook andere dieren smullen graag van honing. De bij speelt dus een onmisbare rol in veel voedselketens. 
 

Wat is een minibieb?
Er zijn geen vaste regels voor wat een Minibieb precies is. Een grote ruimte met tien boekenkasten in een buurthuis is net zo goed een Minibieb als een klein plankje bij iemand in de tuin. Het gaat erom dat de Minibieb boeken uitleent aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats. En of de ‘leners’ nu kunnen kiezen uit 100 of 5 boeken, dat maakt helemaal niet uit. Het gaat om het idee dat je met elkaar een plek beheert waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten.
Met elkaar en voor elkaar dus! 

 

Staan er boeken in jouw boekenkast die je niet meer leest? Breng ze dan vooral naar een minibieb, want je maakt er een ander misschien ontzettend blij mee!

 

mini-bieb

 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.