Skip to content

This cache has been archived.

kookens: Alles is foetsie.

More
<

Het Roessingh

A cache by kookens Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/13/2021
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Historie

Het revalidatiecentrum werd opgericht in 1948. Twee jaar eerder was het revalidatiewerk al begonnen. Het toenmalige Districtsbureau Verzorging Oorlogslachtoffers had de zorg voor mensen met ernstig lichamelijk letsel, waaronder veel mensen met amputaties. Er werd een loopschool opgericht en al snel werd duidelijk dat deze patiëntengroep naast het verstrekken en het leren gebruiken van een prothese, meer begeleiding nodig had, onder andere op psychosociaal gebied.

Hengelosestraat

De oude villa aan de Hengelosestraat in Enschede waar de revalidatieactiviteiten van start gingen, vereiste een hoop improvisatietalent van de drie medewerkers waarmee het centrum begon. Er waren bijvoorbeeld geen liften zodat de patiënten 's ochtends van de slaapzaal op de eerste verdieping naar de therapiezaal op de begane grond gedragen moesten worden. In de loop van de tijd werden er steeds meer bouwdelen op de begane grond toegevoegd.

Wegens ruimtegebrek werd in 1964 landgoed Het Roessingh aangekocht met daarop een villa die oorspronkelijk werd bewoond door een Twentse textielfabrikantenfamilie. Hier werd de kinderafdeling ondergebracht.

Modern, dynamisch centrum

Begin jaren zeventig werd elders op het terrein een nieuwe kinderafdeling gebouwd en in 1973 verhuisde ook de volwassenenrevalidatie naar een compleet nieuw gebouw op het Roessingh terrein.

De officiële opening op 28 mei 1974, werd verricht door, toen nog, prinses Beatrix. Na ongeveer dertig jaar is het centrum grondig gerenoveerd en geheel aangepast aan de eisen van deze tijd. Deze ingrijpende verbouwing die vier jaar in beslag nam, werd in 2004 opgeleverd. In 2006 is de Kinder- en Jongerenkliniek en de Pijnkliniek nieuw gebouwd.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.