Skip to content

<

Harry Potter

A cache by mvanderceelen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/05/2021
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Harry Potter 

De nieuwe docente die sinds kort werkzaam is op Zweinstein (de toverschool waar Harry Potter op zit), Mw Duffodil, is plotseling vermoord. Waarom toch? Sommigen denken dat ze een dubbele agenda had, maar zeker weten doen ze het niet… 

Harry, Ron en Hermelien besluiten uit te zoeken hoe het zit. Gelukkig heeft Hermelien goed opgelet tijdens de les en kan ze Harry’s uil Hedwig omtoveren in een kleine vogel. Harry en Ron hebben ondertussen alle mogelijke daders, moordwapens en plaatsen op een rijtje gezet. Het is handig om deze vooraf uit te printen. Ga je met ons mee op Harry Potter-avontuur in deze multicache van een kleine 3 km? 

Mocht je niet bekend zijn met Harry Potter: Bij een * staat meer uitleg over dingen die je tegenkomt. Leuk om aan je ouders uit te leggen, of andersom natuurlijk! 

Met dank aan Maartentitan voor het proeflopen! 

 

 Daders: 

 Moordwapens: 

 Plaatsen: 

1.Bellatrix van Detta 

1.Toverstaf 

1.Zweinstein 

2.Severus Sneep 

2.Onzichtbaarheidsmantel 

2.Wegisweg 

3.Loena Leeflang 

3.Hippogrief Scheurbek 

3.Hagrids huis 

4.Sirius Zwarts 

4. Acromantula spin  

4.Hogward express 

5.Sybilla Zwamdrift 

5.Dementors 

5.Perron 9 3/4 

6.Lucius Malfidus 

6.Sorteerhoed 

6.Huis aan de Ligusterlaan 

7.Minerva Anderling 

7. Pluisje de 3 koppige hond 

7.Goudgrijp 

8.Argus Vilder 

8.Het levend schaakbord 

8.Café de lekke ketel  

9.Molly Wemel 

9.Gouden snaai 

9.Azkaban 

0.Alastor Dolleman 

0.Schroeistaartige Skreeft 

0.Verdonkeremaansteeg 

 

Parkeren kan bij de enorme staf op N51ᵒ24.220 – E005ᵒ23.030 
Dit eerbetoon aan Harry Potter komt helemaal door het dak heen. Het lijkt op een moordwapen. Streep die maar vast door! Kijk eens dichterbij. Met hoeveel bouten is dit eerbetoon vastgemaakt? Dit is A.  

Ga naar Waypoint 1: N51ᵒ24.15A – E005ᵒ22.A05.
Hier vind je een bordje verboden voor dreuzels*. Zoek naar het artikelnummer wat erbij staat. Het eerste cijfer streep je weg bij de daders, het tweede bij de moordwapens en de derde bij de daders én plaatsen. Je streept nu dus vier dingen af. 
Noteer het eerste cijfer als B. 

*Dreuzels zijn in de wereld van geocache mensen die geen caches zoeken. Bij Harry Potter zijn dreuzels mensen die niet kunnen toveren, mensen zoals jij en ik dus.  

Ga naar Waypoint 2: N51ᵒ24.262 – E005ᵒ22.(B+3)69 
Welkom bij de zwerkbaltribune* in aanbouw! Met hoeveel pilaren staat deze tribune in de grond? Dat is C. Streep bij de moordwapens en plaatsen dit getal af. 

*Zwerkbal is op Zweinstein de favoriete sport! Het spel wordt gespeeld op vliegende bezems met verschillende soorten ballen. Elk team heeft een goal (een soort hoepel in de lucht) en je kunt punten scoren als je een bal in de goal van het andere team gooit. Een bijzonder goud balletje met vleugels is de gouden snaai. Het spel stopt als de gouden snaai is gevangen. 
 
Ga naar Waypoint 3: N51ᵒ24.32C - 005ᵒ22.(C+5)(C+5)(C+5) 
Hier staat 1 van de hoekpalen van het zwerkbalveld. Tel het aantal gele vlakken op deze paal. Vermenigvuldig dit getal met 8. Hier komen 2 getallen uit. Streep bij de daders, moordwapens en plaatsen de vakjes af die met het eerste getal beginnen. Streep bij daders, moordwapens en plaatsen ook de vakjes af die met het tweede getal beginnen. Je streept nu dus 6 vakjes af.  
D vind je door de twee getallen te stapeltellen. 

Ga naar Waypoint 4: N51ᵒ24.(D-2)19 – E005ᵒ23.209 
Hier zouden de dieren van Hagrid* niet tussen passen! Je ziet op een klein bordje een telefoonnummer staan. Noteer het eerste cijfer van dit telefoonnummer als E. Streep dit getal af bij de daders, moordwapens en plaatsen. 

*Hagrid is een half reus tovenaar die een eigen huisje heeft op het terrein van Zweinstein. Hagrid heeft zelf ooit op Zweinstein gezeten maar werd verbannen omdat hij een dier bezat wat gevaarlijk was. Zijn toverstaf werd kapot gemaakt. Op aandringen van het schoolhoofd werd hij terreinknecht. Doordat hij stukken van zijn toverstaf heeft bewaard kan hij kleine spreuken uitvoeren. Hagrid is een aardig persoon met een voorliefde voor vreemde dieren, die in de Harry Potter films dan ook regelmatig voorbij komen. 

Ga naar Waypoint 5: N51ᵒ24.1(D+3)7 – E005ᵒ23.1B2 
Hier zie je de naam van een Dreuzel. Alle daders met dezelfde beginletter mag je afstrepen.  
In de dreuzelnaam zit 1 klinker. Welke plaats heeft deze letter in het alfabet? De uitkomst is F.

Ga naar Waypoint 6: N51ᵒ24.FF4 – E005ᵒ23.F36 
Zweinstein kent de volgende afdelingen*:
- Griffoendor: Rood-Geel-Zwart (5) 
- Zwadderich: Groen-Zwart (6) 
- Huffelpuf: Geel-Zwart (7) 
- Ravenklauw: Blauw-Zwart (9) 

Van welke afdeling bevat het dier dat hier staat ALLE kleuren? Het getal wat erachter staat mag je bij de daders, moordwapens en plaatsen afstrepen.  
Dit dier is onderdeel van één van de moordwapens. Dit wapen mag je afstrepen. 

*Afdelingen: De schoolkinderen zijn verdeeld over vier afdelingen, die elk hun eigen slaap- en woonvertrek hebben in het kasteel. De afdelingen zijn Griffoendor, Zwadderich, Huffelpuf en Ravenklauw. Elke afdeling heeft haar eigen karakter en er is veel competitie tussen de afdelingen. 

Ga naar Waypoint 7: N51ᵒ23.9DD – E005ᵒ23.37A 
Hier zie je een geel bordje met een dier. Welk moordwapen hoort bij dit dier? Streep dat af.  
Hoeveel pijlen staan er op het bordje? Noteer dat als G 

Ga naar Waypoint 8: N51ᵒ23.999 – E005ᵒ23.(G+G)(G+G)7 
Jammer dat de Zweinsteinexpress* niet kan varen, maar misschien zou hij wel over deze brug willen rijden! Hoe heet dit riviertje? Als bij “plaatsen” de beginletter van dit riviertje ergens in het woord zit mag je deze afstrepen.  
Welke plaats heeft deze letter in het alfabet? Dit is H. 

*Zweinsteinexpress: De kinderen van Zweinstein worden met deze trein naar school gebracht. Niet elke dag want de kinderen eten en slapen ook op deze school. De trein vertrekt vanaf Perron 9 ¾ in Londen en rijdt tot Zweinsveld Station. 
 
Loop verder via het riviertje naar Waypoint 9: N51ᵒ24.0(H+2)C – E005ᵒ23.4(H+1)(H+1) 
Deze straat komt in ieder geval niet in Harry Potter voor! Alhoewel…we weten nooit wat er bij de Wegisweg* allemaal te vinden is! Bekijk de 7e letter op het bordje. De dader en plaats die met deze letter beginnen mag je afstrepen.  
Uit hoeveel letters bestaat deze straat? Dat is J. 

*Wegisweg: een tovenaarswinkelstraat in Londen, achter een kroeg genaamd de Lekke Ketel. Alle items op de benodigdhedenlijst van Zweinstein zijn te koop op de Wegisweg. Daarom komen veel leerlingen van Zweinstein naar de Wegisweg om hun schoolspullen te kopen voordat het schooljaar begint. De straat is volledig verborgen voor de Dreuzelwereld.  

Hedwig is eruit: ze weet wie de dader is, welk moordwapen is gebruikt en op welke plaats de misdaad is gepleegd. Weet jij het ook? Onthoud dan de cijfers (dader, moordwapen, plaatsen) want dit is de code om in het huis van Hedwig te komen. Alohomora*! Hedwig wacht op een veilige plek tot Hermelien haar weer komt ophalen en groter tovert. Weet jij die plek te vinden? Hier kun je lezen hoe het verhaal is afgelopen. Het huisje van Hedwig vind je op: 

N51ᵒ2(J-4).E(A+F)H– E005ᵒ23.C(B+G)E 

*Alohomora is een spreuk die gebruikt wordt om deuren en sloten te openen.

Dankjewel voor het lopen van deze cache! 

 

Additional Hints (Decrypt)

Urqjvt'f Uhvfwr

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.