Skip to content

RECORDTOREN: KVLS Mystery Cache

Hidden : 06/01/2021
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size:  small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De serie

Deze cache is een onderdeel van een grotere serie, door meerdere teams gelegd, gepubliceerd en onderhouden. Het voormalige District Salland van Scouting Nederland organiseerde jaarlijks diverse activiteiten, waaronder hele unieke. Tijdens de Hanzedagen van 1990 pionierden we een toren met een platform op 40 meter hoogte en een antenne op 50,55 meter. We kwamen hier mee in het Guinness Book of Records. Vijf jaar later herhaalden we dit hoogstandje tijdens de Wereld Jamboree die gehouden werd naast Walibi Flevo in de polder. Nu zat het platform op 52,70 meter en de antenne op 65,20 meter. Vriendschappen die ontstonden in die periode bestaan nu nog steeds.

Deze reeks caches is een ode aan de bouwers van die tijd. Door alle caches te vinden verzamel je de ‘bouwmaterialen’ om de [bonus cache] op de locatie van de Recordtoren uit 1990 te kunnen zoeken.

Geschiedenis

De geschiedenis van Scouting Kornet van Limburg Stirum. In 1964 nam gemeentewerker Klaas Boonstra het initiatief tot de oprichting van de “Kornet van Limburg Stirum groep”.Na aanvankelijk met 7 jongens te zijn gestart groeide de groep al snel uit tot een groep met verkenners, welpen en later gidsen. Het onderkomen was een gezellig boerderijtje op landgoed “Het Spyker­bos” van de familie van Limburg Stirum. Hier hebben wij onze naam ook aan te danken. In 1970 was de groep zo groot dat moest worden uitgeweken naar de varkens­stallen achter het Polletje. Daar dit onderko­men niet de meest ideale oplossing was, werd jarenlang uitge­keken naar een betere voorziening.

Dat lukte eind 1986, toen was het spik­splinter­nieuwe gebouw bij sporthal “de Hooi­berg” gereed. Ook hier barstte de groep al snel uit zijn jasje en is men op zoek gegaan naar een nieuw gebouw. Door losse units aan elkaar te koppelen en hier een dakconstructie overheen te bouwen hebben we een veel groter gebouw kunnen realiseren. Op 4 Oktober is ons nieuwe clubgebouw geopend. In 2015 werd besloten om de keuken en het sanitair op te knappen. Ook de gang was aan een opknapbeurt toe. Nadat de nodige fondsen bij elkaar gespaard waren en de bouwtekeningen gemaakt kon begonnen worden met de verbouw. Vele ouders en vrijwilligers hebben een handje geholpen. Op 15 Oktober 2016 is het vernieuwde gebouw heropend.

De cache

 • Een last van 1200 Newton  moet 1 Meter worden opgehesen in Sit.3 hoeveel bedraagt de trekkracht?
  • Dit is A
 • Een last van 1200 Newton moet 1 Meter worden opgehesen in Sit.1 hoeveel meter moet het touw links naar beneden getrokken worden?
  • Dit is B
 • Een last van 1200 Newton moet 1 Meter worden opgehesen in Sit.2 Hoeveel trekkracht is er nodig?
  • Dit is C
 • Een last van 1200 Newton moet 1 Meter worden opgehesen in Sit.4 hoeveel meter moet het touw links naar beneden getrokken worden?
  • Dit is D
 • Een last van 1200 Newton moet 1 Meter worden opgehesen in Sit.1 hoeveel bedraagt de trekkracht?
  • Dit is E
 • Een last van 1200 Newton moet 1 Meter worden opgehesen in Sit.4 hoeveel bedraagt de trekkracht?
  • Dit is F

       N 52 20 (A-400)(B+4)(C/200) E 006 07 (D-1)(E-1193)(F/60)

Additional Hints (No hints available.)