Skip to content

<

Rondje Wageningen-Hoog #10 Klompenpad

A cache by vier7 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/16/2021
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Wageningen-Hoog is een deel van de Gelderse gemeente Wageningen. De kern is grotendeels gevormd in de jaren zestig en zeventig van de 20e eeuw.

Wageningen-Hoog ligt op een stuwwal op hoogten tussen 30 en 50 meter boven NAP.  De stad Wageningen ligt lager, aan de Rijn. De plaats is opgezet met huizen met merendeels ruime tuinen in een bosrijke omgeving en is min of meer vastgegroeid aan het dorp Bennekom

Door Wageningen-Hoog liepen begin 19e eeuw de weg van Bennekom naar Arnhem, de Hartensche weg, de Hollandsche weg en het Papenpad. Het Papenpad ontleent zijn naam aan de katholieke kerkgangers, de Papen, die langs deze weg uit het protestantse Bennekom naar het katholieke Renkum gingen om er naar de kerk te gaan.

Begin 19e eeuw was Wageningen-Hoog een heide- en bosgebied. Op de rand van de Eng werd aan de Hollandseweg in 1923 een wielerbaan aangelegd met een betonnen baan. Hier werden onder meer nationale baanrennen verreden. Na 1945 werd de baan omgevormd tot camping, thans uitgebreid en bekend als Recreatiepark De Wielerbaan.

In 1811 telde Wageningen-Hoog  drie boerderijtjes. Na de Tweede Wereldoorlog werden langs het Papenpad, aan de Buissteeg en langs de Hartenseweg bungalows gebouwd als noodwoningen. In de jaren zestig kreeg het zuidoostelijke deel van Wageningen-Hoog zijn huidige vorm. In de jaren zeventig werd ook het noordelijke deel volgebouwd. Wageningen-Hoog telt ruim 500 huizen en bijna 1200 inwoners (eind 2020).

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.