Skip to content

<

Rondje de Haar Bibliotheek

A cache by Pc_Queen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/28/2021
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Per 13-11-2021 is de locatie aangepast.

Heb je eerder gepuzzeld doe dan N+2 en E-4.

Welkom bij Rondje de Haar! Een rondje van 11 caches en een bonus. Er is geen specifieke volgorde waarin je de caches moet zoeken. Vergeet niet om onderweg de bonuscodes te verzamelen!

De bibliotheek is meer een lees- of studiezaal. Er is maar één boekenkast en deze is gemaakt door Pierre Cuypers. Tijdens de herbouw was deze zaal als een van de eerste al bruikbaar. Daarom liet Etienne in 3 juli 1893 een feestmaal van 10 gangen bereiden voor belangrijke betrokkenen die langs de steigers omhoog moesten klimmen.

In de bibliotheek staan verschillende voorwerpen die Etienne en Hélène hebben verzameld op hun reizen. Aan geld geen gebrek dus als zij het mooi vonden konden ze het meenemen. Ook aan ruimte geen gebrek want er moest een heel kasteel gedecoreerd worden. Net zoals in de eetzaal heeft ook de bibliotheek een schouw. Op deze schouw staan de wapenschilden van 19 generaties van de Van Zuylen van Nijevelts en op de balken staan namen van plaatsen waar de familie ooit bezittingen heeft gehad. Ook in deze ruimte zie je iets terug van de moderniseringen in het kasteel. Een van de vierkante torens sluit aan op de bibliotheek en werd gebruikt als telefoonkamer. Vanaf 1904 was er een telefoonlijn naar buiten maar voor interne communicatie werd het interne bellensyteem gebruikt om het personeel op te roepen.

De avonturen in het kasteel gaan verder, lees vooral de volgende listing voor meer informatie over Kasteel de Haar.

Puzzel (per 13-11-2021 aangepast):

https://woordzoekerfabriek.nl/oplossen/6kOlXwdf8gEm14t3OtlXeVE7i0mn27Kc.html

Cache:

Slotcode: 354

Additional Hints (No hints available.)