Skip to content

<

Aan de slag in het veen

A cache by BoswachterMartijn Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 25 September 2021
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

25 September 2021, 09:00 - 12:00

!We zitten Vol! nu nog mooi weer!!

25 sept, 09:00 - 12:00

Locatie:     

Lheebroek Schietveld (nabij Camping Meistershof)

Maximaal aantal deelnemers: 30 

Zaterdag 25 September 2021 organiseert Staatsbosbeheer Zuidwest Drenthe een werkochtend. Wij zoeken naar enthousiaste vrijwilligers om ons te helpen.

Het Harke-Bolleveen is een klein overgebleven waardevol hoogveentje te midden van het landbouwgebied  Lheebroek. Dit veen groeit dicht met bomen en struiken. Hierdoor gaan speciale en vaak zeldzame soorten verloren. Verder is het in een veen lastig met zware machines werken en kunnen wij extra handen goed gebruiken!                                                  

Inloop vanaf 8.45 uur. De werkzaamheden vinden plaats van 9.00 uur tot 12.00 uur. Staatsbosbeheer zorgt voor koffie en thee en na afloop voor een broodje met wat lekkers!

 

 

Bij slecht weer en/of een erg hoge waterstand in het veen wordt de cito afgelast. Ook als houden wij actief de geldende corona regels in de gaten. Ik laat dit tijdig weten via een announcement.

Aangeraden wordt om laarzen aan te trekken en eventueel een regenbroek mee te nemen in verband met natte vegetatie. Graag zelf handschoenen meenemen. Het zijn zware omstandigeheden om in het veen te lopen en de ondergrond is vaak zeer ongelijk.

Tot slot vraag ik u om rekening te houden met de geldende coronamaatregelen. Meer informatie kunt u vinden op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 Houd u alstublieft aan de actuele voorschriften, zodat het voor iedereen een leuk event wordt. Het terrein biedt voldoende ruimte om 1,5 meter afstand van elkaar te houden

Wij hebben er zin in!

 

Additional Hints (No hints available.)