Skip to content

<

🐟 Noσrdərplantʒoɛn•—Plantsoenvijver

A cache by patjepeeyayo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/15/2021
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Dit is een nieuwe cache nadat de vorige is vernield. Een nieuwe lokatie en een andere verstopmethode. Zeg maar S01E02.

Middenin het Noorderplantsoen ligt de plantsoenvijver. Drukker dan druk is dit deel van het park. Wees dus voorzichtig en op je hoede tijdens het zoeken en loggen van deze cache. Die vervelende muggles zijn overal 🧐

🐶  Wist je dat de CO aan het Noorderplantsoen woont en hier dagelijks zijn hond uitlaat? Kijk niet verbaasd op wanneer een "vervelende muggle" je spontaan groet.

🚨 Tip: De beste momenten om deze cache te loggen zijn op doordeweekse en op druilerige, koude dagen

 

Over het Noorderplantsoen

Het gras van 't Noorderplantsoen is het meest geliefde plekje van Groningen. Mooier dan het Vondelpark, Central Park en Hyde Park tezamen. En daarom waarschijnlijk het allermooiste plekje op de wereld. 

Tijdens de zomerse dagen en nachten wordt het park bewoond door studenten. Zij komen drinken, barbecueën, chillen en ... 🤭 De eeuwigdurende zomers worden afgesloten met het Noorderzon festival. Begonnen als kleinkunstfestival, tegenwoordig een boulevard waar iedereen komt om te zien, maar vooral om gezien te worden.

Wanneer het kouder wordt en het park langzaam goud kleurt 🍂, vertrekken de studenten met de noorderzon en maken plaats voor wandelende stadjers. Ingepakt in warme jassen en sjaals, slenteren zij door het park, terwijl zij zich opwarmen aan een hete kop koffie of op één van de terrassen van het plantsoen.

Met de komst van winter ❄️ keert de rust weer terug. Op het geruis van de takken in de wind, het blaffen van een hond en het gekraak van een eenzame fietser na, is het stil. Doodstil. Voor heel even maar...

In het voorjaar ontwaakt het plantsoen uit zijn winterslaap. De zon begint weer voorzichtig te schijnen. De sneeuw maakt plaats voor het groene gras en langzaam worden de grote oude reuzen wakker. De roodborstjes zijn eerste die van zich laat horen, gevolgd door koolmeesjes, mereltjes, pimpelmeesjes en natuurlijk Randy & Alexander.

En daar is ook de eerste student...

Additional Hints (No hints available.)