Skip to content

Žabji večer / Frog evening 2023: Šinkov Turn Cache In Trash Out Event

This cache has been archived.

SLO Geocaching Klub: Na tej lokaciji smo vsaj za en teden prepozni z dogodkom. Za letos je selitve bolj ali manj konec. Upamo, da bomo imeli drugo leto več sreče.

More
Hidden : Friday, 17 March 2023
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

17 March 2023, 18:15 - 21:00

Ljudje smo s poseganjem v naravni habitat živalim prekinili tisočletne migracijske poti. Med najbolj ranljive spadajo ravno dvoživke, ki zaradi svoje majhnosti prerade končajo pod avtomobilskimi kolesi. V Sloveniji so vse vrste dvoživk zaščitene in ker je žaba Signal tudi maskota vseh geolovcev, smo združili moči s prostovoljci in organizirali CITO dogodke na več črnih točkah po Sloveniji hkrati.

Dogodek je del skupne akcije CITO dogodkov, ki bodo ob približno istem času organizirani na več lokacijah. Za to smo se odločili, ker množična udeležba na posamezni lokaciji ni najbolj primerna. Prosimo vas, da se udeležite dogodka, ki vam je najbližji, da se bomo posebej na dogodkih v okolici Ljubljane razporedili približno enakomerno in nas ne bo na nobeni lokaciji preveč.

Zberemo se v petek, 17. marca do nakasneje 18.15 na označenih koordinatah. Parkirate lahko ob stranski cesti proti Šinkovemu Turnu, vendar pazite, da ne povozite kake dvoživke! Bodite točni! Prvih deset minut bomo namenili zbiranju in geolovskim opravilom. Po kratki razlagi in navodilih za varno izvedbo akcije se bomo razdelili vzdolž ceste ter pričeli s prenašanjem dvoživk.

Za uspešno udeležbo bo potrebna obvezna oprema! Zanjo poskrbi vsak sam in vsebuje: odsevni jopič, dobro svetilko (in rezervne komplete baterij) in dovolj globoko vedro (vsaj 30 cm). V primeru dežja so dobrodošli tudi škornji ter dežni plašč. Brez ustrezne opreme se ne udeležujte akcije, ker ne boste v pomoč, sebe pa na tak način spravljate v nevarnost. Pri prečkanju ceste bodite izredno previdni in otroci naj bodo ves čas pod nadzorom staršev!

Akcija je največ odvisna od vremenskih razmer in bo trajala 2 do 3 ure (najmanj pa do 21. ure), ko živali s padcem temperature prenehajo s seljenjem.

Spremljajte objave, ker bomo po potrebi (v primeru zelo lepega in suhega vremena) dogodek prestavili ali v najslabšem primeru odpovedali. Vse je v največji meri odvisno od muhaste narave.

🐸 Opozorilo: Pozor! Za uspešno udeležbo je obvezna oprema, dosledno upoštevanje cestnih pravil in poznavanje osnovnih navodil.
Otroci naj bodo obvezno v spremstvu staršev! Celotna navodila najdete na spletni strani Pomagajmo žabicam: Navodila za prostovoljce.

 

Sodelujte v CITO izzivu 2023!

Additional Hints (No hints available.)