Skip to content

[CITO4Daagse] Event Roomburg / De Bult Event Cache

Hidden : Thursday, 21 September 2023
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

21 September 2023, 20:00 - 20:30

Meet & Greet Event logo

Over de CITO4Daagse

Als alternatief voor de avondvierdaagse organiseren we met een team iets soortgelijks voor geocachers: de CITO4Daagse. Van 18 t/m 21 september zijn er 4 avonden op een rij een CITO en een meet & greet event ter afsluiting in steeds een ander park in of bij Leiden. Het programma ziet er als volgt uit:

  • maandag 18 september: CITO en Event in Park Kweeklust
  • dinsdag 19 september: CITO en Event in Park Ter Wadding / Park Noord Hofland
  • woensdag 20 september: CITO en Event in het Noorderpark
  • donderdag 21 september: CITO en Event in park Park Roomburg / Park De Bult

We nodigen je uit om aan alle CITO's en events van deze 4-daagse mee te doen. Want dan hebben we mogelijk een paar verrassingen voor je in petto.

Over het park

Vandaag bezoeken we Park Roomburg en Park de Bult

Park Roomburg ligt tussen de Van Vollenhovenkade en het Rijn-Schiekanaal en bestaat sinds 1955. Het park heeft een open structuur. Er bevinden zich twee grote speelweides met verspreid staande bomen en enkele kleine boomgroepen en bosjes. In de jaren '90 is het park grootschalig opgeknapt en is er bijvoorbeeld een grote, ondiepe vijver aangelegd met natuurlijke, plantenrijke oevers. De ligging van dit kleine parkje in een behoorlijk groene wijk, vlakbij De Bult en Cronesteyn, samen met de natuurlijke waterplas, maakt Park Roomburg voor planten en dieren aantrekkelijk.

Park de Bult ligt tussen het Rijn-Schiekanaal en de A4, tussen bedrijventerrein Roomburg en de gelijknamige nieuwe woonwijk. De nieuwe bewoners van Roomburg hebben dus meteen een volwassen park naast de deur van hun nieuwbouwwoning. De Bult was vroeger een vuilstortplaats van de gemeente. Nadat de vervuiling is afgedekt, is van de Bult een park gemaakt. De Bult heeft een losse structuur en is opgebouwd uit ruime paden en verschillende speel- en ligweitjes. Ideaal dus voor een picknick. De beplanting van de bult bestaat vooral uit inheemse soorten (soorten die in Nederland thuishoren).

Over dit Meet & Greet Event

Na het opruimen keuvelen we nog lekker even na. Breng vooral gezelligheid mee en eventueel iets te eten/drinken.

Additional Hints (No hints available.)