Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Arpapeliä

A cache by PekkaR Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/06/2003
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Onko sinulla hyvä arpaonni?
Are you lucky in a game of chance?

Ilmoitetut koordinaatit vievät sinut Kappolan rantatien varteen. Jätä kulkuneuvosi sinne.

Kätkö on Kappolanvuorella Katumajärven itärannalla. Järven länsipuolella kohoaa Mantereenlinna. Kaukaisina aikoina asui uljas ritari Kaapo linnassaan. Kaapon nimestä on johtunut paikan nimi Kappola.

Kaapolla oli kaksi tytärtä, molemmat kauniita kuin jumalattaret. Ulkomailta asti kävivät ritarit kosimassa tyttäriä. Toinen tyttö oli liian ylpeä ja hylkäsi kaikki kosijat. Siitä isä suuttui ja muutti tyttären Ilmattareksi, ikuiseksi immeksi. Toinen tyttäristä meni naimisiin komean ja mahtavan ritarin kanssa. He asettuivat asumaan Kappolan linnaan ja elivät rakastaen toisiaan.

Kauniina kesäisinä öinä yksinäinen Ilmatar istui Mantereenlinnan huipulla ja katseli kateellisena sisarensa ja ritarin onnea kun he käyskentelivät linnan puistossa. Syksyn synkkinä öinä kun sisar lauleskeli kehtolauluja lapselleen lämpöisessä tuvassa, istui Ilmatar taas Mantereenlinnan huipulla. Ilmattaren valtasi katumus ja hän itki synkän kohtalonsa vuoksi. Näistä kyyneleistä syntyi Katumajärvi. Järven vesi on kirkasta koska se on muodostunut Ilmattaren kyyneleistä.

Kokeile onneasi ja valitse luettelosta yksi leveysastelukema ja yksi pituusastelukema. Jos olet onnekas, löydät kätkön. Jos ei löytynyt, ei hätää; työskentelemällä ahkerasti saavutat saman kuin hyvällä onnella. Labor improbus omnia vincit - peräänantamaton ponnistelu voittaa kaikki vastukset (Vergilius).

N60° 59.371 / N60° 59.396 / N60° 59.408 / N60° 59.432
E24° 32.049 / E24° 32.073 / E24° 32.094 / E24° 32.188

Tämä on Onnenkauppaa -kätkön sisar. Molemmissa hyvä onni lyhentää etsimismatkaa ja -aikaa.

Arpapeliä on myös Hirvikärpäsen kotipesä. Hirvikärpänen, HooKoo, on matkalla Lappiin poroja katsomaan. Toivottavasti se joskus palaa kotiin.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

The coordinates bring you by the hill Kappolanvuori. Leave your car or bike there.

In the Finnish description is a legend how lake Katumajärvi was created. Briefly the lake is tears of ancient repentant maiden, Ilmatar.

Choose one latitude and one longitude from the list. If you are lucky, you find the cache. If you don’t find, don’t worry; if you work hard, you achieve same that by good luck. Labor improbus omnia vincit - hard labor overcomes every obstacle (Vergil).

N60° 59.371 / N60° 59.396 / N60° 59.408 / N60° 59.432
E24° 32.049 / E24° 32.073 / E24° 32.094 / E24° 32.188

This is sibling of cache Onnenkauppaa. Good luck shortens hiking trip and searching time of both caches.

Arpapeliä is also home cache of Hirvikärpänen. Hirvikärpänen, alias HooKoo is travelling to Lapland to check if reindeer is suitable host for it. I hope it someday will return home.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Osoite/Address: Kappolan rantatie 36, Hämeenlinna

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.