Skip to Content

This cache has been archived.

Gimli: Ls,

Deze cache is tijdelijk in het archief gezet gezien het feit dat hij al erg lang inactief is
Mocht hij toch nog tevoorschijn komen of herplaatst/onderhouden worden laat het me dan ff weten dan zet ik um weer online.

Met vriendelijke groeten,
Michiel (Gimli)

Contact (voeg altijd het GC nummer van je cache toe anders kan ik niets voor je doen):
Via mijn profiel op je cache pagina bovaan dit postje
of:
meel en MSN: gimli@geocaching.nl

More
<

Ypenburg-cache

A cache by Koos & ambtenaartje Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/08/2004
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Een geocache in en over een van de nieuwste woonwijken van Nederland.

Eerst even wat achtergrondinformatie.

Moderne tuinstad
Tussen Den Haag, Rijswijk, Delft en Pijnacker-Nootdorp wordt gebouwd aan een geheel nieuwe woonwijk: Buitenplaats Ypenburg. Tot 2008 zullen hier circa 11.000 nieuwe woningen komen op een totaaloppervlak van zo’n 600 hectare. Dat maakt deze nieuwbouwlocatie tot een van de grootste in Nederland.

Een stukje geschiedenis
Tijdens archeologisch onderzoek voorafgaand aan de bouw zijn op een duin van ruim vijfhonderd bij honderd meter – op de plek waar het stadscentrum van Buitenplaats Ypenburg komt – sporen van vroegere bewoning gevonden uit omstreeks 3500 jaar voor Chr. In de Gouden Eeuw liet een rijke Hollandse edelman op de plek waar Ypenburg nu verrijst, een buitenplaats aanleggen. Van 1936 tot 1991 deed dit oude landgoed dienst als vliegveld. Op de plek van het vliegveld werd in 1996 begonnen met de bouw van Buitenplaats Ypenburg.

Structuur
Binnen een vast raamwerk van lanen en waterpartijen krijgen meer dan twintig verschillende deelplannen met elk een uniek woonmilieu een plaats in Buitenwijk Ypenburg. De ruggengraat van dit raamwerk is de 2,5 kilometer lange, van zuidwest naar noordoost lopende Landingslaan. Deze statige brede laan is vormgegeven als een langgerekt stadspark met aan weerszijden dubbele rijen bomen en een waterbaan langs het grootste deel van de laan.

Centrumgebied en vijf woonwijken
Ongeveer halverwege de Landingslaan komt het nieuwe centrumgebied met een grote waterplas en een park te liggen. Rondom dit gebied liggen vijf woonwijken: Singels, Boswijk, de Venen, Waterwijk en de Bras. De wijken zijn duidelijk van elkaar gescheiden en elke wijk heeft een eigen persoonlijk karakter.

Bereikbaarheid
De wijken worden voor het autoverkeer ontsloten door een randweg die gedeeltelijk buiten het woongebied om loopt. Via enkele hoofdwegen zijn de afzonderlijke wijken en buurten bereikbaar.
De drie hoofdtoegangen tot Buitenplaats Ypenburg sluiten aan op de A4 richting Den Haag en Amsterdam, de A12 richting Utrecht en de A13 richting Rotterdam.
Drie verschillende buslijnen verbinden Buitenplaats Ypenburg met o.a. Delft en Leidschenveen. Raillijn 15 van Den Haag/Rijswijk naar Pijnacker-Nootdorp loopt pal langs het stadscentrum. Vanaf 2006 zal Raillijn 19 van Delft via Rijswijk-Zuid en Ypenburg naar het toekomstige NS-station aan de A12 en vervolgens via het Forepark en Leidschenveen naar Leidschendam (winkelcentrum Leidsenhage) lopen.
Een dicht netwerk van fiets- en wandelpaden verbindt alle delen van de wijken met elkaar, met het centrum en met de omgeving. Zorgvuldig vormgegeven recreatieve routes leiden veilig en direct naar het buitengebied. Met de aanleg van een fly-over over de A4 krijgt het langzame verkeer in de toekomst een rechtstreekse verbinding met het stedelijk gebied aan de andere kant van de snelweg.

De cache
De cache is geplaatst binnen de VINEX-locatie Ypenburg. De cache is het beste per fiets te doen. Lopend kan ook, maar dan is het wellicht een hele tippel. Als u per auto komt, parkeer dan het beste op de coördinaten van waypoint 1.

Nu de waypoints:

WP 1
N 52° 02.432 
E 004° 21.255

Op het gebouw waar u nu voor staat, hangt een bord met een A erop. Achter die A staat een cijfer. Dit cijfer + 1 = A.

WP 2
N 52° 02.064 
E 004° 22.168

U staat nu voor een blauw huizenblok. Trek van laagste huisnummer van het hoogste huisnummer af. De uitkomst van deze som + 2 = B.

WP 3
N 52° 01.885 
E 004° 22.938

Hier ziet u een aantal (ondergrondse) afvalcontainers staan. Dit aantal - 3 = C.

WP 4
N 52° 03.023 
E 004° 23.550

Het gebouw waar u nu voor staat, is een parochiehuis. Het dak symboliseert biddende, gevouwen handen en is gemaakt van Spaande leien. Uit hoeveel hele 'schalen' (die zich dus uitstrekken over het hele dak, van de grond aan de ene tot aan de andere kant) bestaat het dak? Dit aantal - 2 = D.

WP 5
N 52° 02.702 
E 004° 22.665

Op het kunstwerk/muurtje waar u nu voor staat, staat een woord geschreven. Tel het aantal letters. Dit aantal - 4 = E.

WP 6
N 52° 02.953 
E 004° 22.108

U staat nu voor een huis met een rode brievenbus (aan de noordwestzijde van de straat). Noteer het huisnummer. Dit getal - 53 = F.

De coördinaten van de stash vind je door de gevonden gegevens hieronder in te vullen.

Stash
N 52° 02.ABC 
E 004° 21.DEF

Het plaatsen van de stash is gebeurd na overleg met een vertegenwoordiger van het Projectbureau Ypenburg.

De stash is een middelgrote munitiekist en bevat naast een logboekje en schrijfgerei (in de stash laten a.u.b.) een aantal mooie bruikbare spullen. Wilt u iets ruilen, stop dan iets van gelijke soort en waarde terug. Zo blijft de cache aantrekkelijk voor andere geocachers.

Succes en veel plezier!

Koos en ambtenaartje

 

Additional Hints (Decrypt)

Bc qr tebaq. Trjbba tbrq xvwxra.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.