Skip to Content

This cache has been archived.

tecnics: Archive

More
<

Les estunes

A cache by tecnics Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/05/2004
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Les Estunes


Aspecte extern de les escletxesLes Estunes és el  nom d’un paratge digne de ser visitat. És a la vora de Banyoles, al terme municipal de Porqueres. S’hi arriba, des de Banyoles , agafant la carretera de Mieres i Santa Pau. Just després de deixar la ciutat per l’oest, en enfilar la recta de Cal Germà, a l’esquerra hi ha la indicació. Les Estunes.

Recentment l’Ajuntament de Porqueres ha retolat l’indret, hi ha posat un panell d’informació, ha senyalat uns recorreguts.

I els rètols tenen un anagrama. Representa una goja. Una noieta amb ales fràgils d’espiadimonis i un vel per vestit.

Goges, fades, dones d’aigua, … Jacint Verdaguer en parla, de les goges de vora l’Estany de Banyoles. A “Canigó”.  
Doncs de Les Estunes se’n diu també el Palau de les Goges.  És un lloc que cal visitar.

El terra hi és de travertí, la roca calcària que produeix l’Estany de Banyoles. I el travertí de Les Estunes és esquerdat. Però les esquerdes no són petites. Són autèntiques coves. Quan un s’hi passeja, per Les Estunes, ha de mirar molt bé sempre a terra. Les esquerdes són amples; un hi podria caure i no seria una simple entrebancada.

Per alguna de Les Estunes la gent s’hi pot passejar; tan amples són. Són un fenòmen geològic que cal conèixer. Quan un s’hi fixa, veu ben bé com les dues parets de cada esquerda encaixen perfectament; s’endevina amb facilitat, que un dia l’esquerda no hi era i les dues parets estaven juntes.

I posats a fixar-nos-hi, en el travertí de les parets, busquem-hi els fòssils! El travertí és una roca sedimentària totalment rica en fòssils. Especialment a la paret de darrera de l’aparcament de Les Estunes  podem veure-hi amb extraordinària facilitat fòssils de branquillons i de fulles d’alzina… Pont

És un bon lloc, Les Estunes, per fer una classe de geologia, … i de mitologia, … i de cultura popular…

En una d'aquestes magnífiques esquerdes podreu trobar un "tapper" amb tapa verda. Tingueu molta cura alhora d'agafar-lo i deixar-lo al seu lloc, no fos cas que es perdés a les profunditats de la terra

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.