Skip to content

This cache has been archived.

GeoGuy: As there's been no cache to find for months, I'm archiving it to keep it from continually showing up in search lists, and to prevent it from blocking other cache placements. If you wish to repair/replace the cache sometime in the future, just contact us (by email), and assuming it meets the guidelines, we'll be happy to unarchive it.

More
<

De Sjouw

A cache by Bintje Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/09/2004
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

De cache is een fles en is makkelijk te zien als je weet waar je moet kijken. De route is alleen lopend af te leggen, niet meer dan 2km.(schatting)

de sjouw
DE SJOUW
Deze cache wordt opgedragen aan mijn overgrootvader Cees Kuijper. (1875-1950) In de tijd dat een horloge te duur was om door de boer mee te nemen naar het land, bestond er een sjouw. Aan een lange paal, die ver uitstak boven de bebouwing en de bomen, werd op gezette tijden een korf gehesen, zodat de arbeiders te velde konden zien "hoe laat het was". (half twaalf en half vier, schafttijd). Een sjouw staat nog steeds in Hoorn en een stond in Midsland. De sjouw in Midsland stond ten zuiden van de kerk, bij mijn overgrootvader Cees Kuijper in de tuin. Op 1 januari 1952 werd zijn functie opgeheven. De notulen van de raadsvergadering, herinneren er nog aan: Overeenkomstig het voorstel van B & W wordt bij acclamatie besloten de functie van tijdbalophaler te Midsland en te Hoorn, te rekenen van 1 januari 1952 af op te heffen, en in verband hiermede aan de heer C. Kuijper te Midsland, als zodanig eervol ontslag te verlenen. (notulen van de Raad, woensdag 5 maart 1952).

1. Startpunt: N 53° 23.653' E 005° 16.703' Vanaf het startpunt loopt u in de richting waar vroeger de sjouw in Midsland stond. Daar waar u bijna niet verder kunt ziet u een bijzondere eikenboom/struik. Aan de voet vindt u de coördinaten van punt 2.
2. Vanaf dit punt loopt u weer in de richting van de sjouw in Midsland. Bij de eerste dennenboom vind u de coördinaten van punt 3.
3. Vanaf dit punt loopt u over het paadje, 33 meter het bos in. Tijd om te schaften!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.