Skip to content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email of twitter. Als de cache binnen afzienbare tijd hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende richtlijnen voldoet.

Vr.Gr.
GeoGuy
Groundspeak Volunteer Geocache Reviewer

More
<

Betuwe Express #2 - Wetland Passewaay

A cache by Mathlener Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/15/2004
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Betuwe Express is een serie micro caches in de Betuwe die snel te loggen zijn, maar die op plekken liggen die volgens ons de moeite waard zijn om te bezoeken.

Betuwe Express #2 ligt in het zicht van het natuurgebied Wetland Passewaay. In dit In dit relatief kleine gebied met zijn open en wijdse karakter is de rivier steeds dichtbij. Verschillende milieu- typen wisselen elkaar snel af. U kunt er heerlijk ronddwalen en aan de zandige oever van de rivier genieten van het uitzicht en de dynamiek van de rivier. Ook maakt u kans een kudde Konikpaarden te ontmoeten. Bij hoge waterstand wordt de waard overstroomd.

Wetland Passewaay ontleent zijn naam aan een dijkdoorbraak in 1726. Rond Pasen (passe ) zorgde de doorbraak voor een waai of wiel (waay) achter de toenmalige dijk. Vijf jaar natuurontwikkeling heeft de uiterwaard veranderd in een aantrekkelijk en vrij toegankelijk gebied, waar dankzij de Rivierdynamiek zich een veelzijdige natuur heeft ontwikkeld. Bij de vier entrees van Wetland staan informatieborden. Een vogelobservatiehut biedt de vogelliefhebber een goed zicht op het vogelleven. Het is een prachtig gebied om heerlijk in rond te dwalen.

Het rolletje hebben wij verstopt in een PVC buis aan de voet van een heel apart kunstwerk dat zich op de dijk naast het natuurgebied bevindt. Om het rolletje te pakken, hoef je alleen de dop van de PVC buis los te draaien. Graaf de PVC buis a.u.b. niet uit. Het kunstwerk zelf vonden wij ook de moeite van het bezoeken waard.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.