Skip to content

<

Highway 2855 aka Biker 5.

A cache by PekkaR Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/07/2004
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Biker-kätkö on nimensä mukaisesti motoristihenkinen geokätköseikkailu.
Biker cache series has situated beside roads which are funny to ride with motorcycle.

Tämä kätkö on "ulkojäsen" hikerbikerin Biker-sarjaan. Nämä jemmat esittelevät kestopäällystettyjä maanteitä, jotka ovat eteläisen Suomen mielenkiintoisimmat väylät moottoripyörällä ajettavaksi, miksei myös autolla tai polkupyörälläkin. Motoristikätköksi tämä sopii siinäkin mielessä, että maastossa ei tarvitse tarpoa pitkää matkaa - drive in -kätkö tämä ei kuitenkaan ole.

En ole tosin tietä 2855 koskaan kulkenut moottoripyörällä, vain autolla, polkupyörällä ja mopedilla. Luulen kuitenkin, että se on nautinnollinen ajaa myös prätkällä. Tie on hyväkuntoinen ja mutkikas, se suorastaan imee mukaansa, saa tosiaan keskittyä ettei vauhti nouse ylinopeudeksi. Tie on osa vanhaa Hämeen Härkätietä.

Ilmoitetut koordinaatit tuovat sinut Hämeenlinnan Viisarille. Vanha tie haarautui kahtia. Oikea haara johti Parolan leirille ja Nihattulaan ja siitä Tamperetta kohti. Vasen tie oli siis Härkätie Renkoon ja lopulta Turkuun. Tienhaarassa oli tienviitta, se on antanut paikalle nimeksi Viisari.

Teiden väliin jää Tienhaaran talo. Sen omisti kauppias Akseli Vihtori Rantanen (synt. 1887) ja vaimo Iida Maria o.s. Puuppo. Talossa oli A.V.Rantasen sekatavarakauppa. Kauppa oli tärkeä Viisarin ja lähiseudun asukkaille; sanottiin, että sitä ei tarvittu, mitä Rantasen kaupasta ei saanut. Ennen kuin posti alkoi jakaa kirjeet ja lehdet kotiin, ne tuotiin hevosella kaupalle. Osa kylän naisista, sellaisetkin joille ei yleensä mitään tullut, saapuivat kauppaan postia odottamaan joskus kolmekin tuntia ennen h-hetkeä. Kaupassa oli hyvä tilaisuus laittaa kylän asiat järjestykseen.

Laske kauppatalon risteykseen päin olevien ikkunoiden lasiruutujen lukumäärä, se on luku A. Kätkön latitudi on N 60° 56.KKK, jossa KKK=A*A*A-28, longitudi on E 24° 13.LLL, LLL=53*A. Huom. longitudin arvo ei ole tarkka, siinä on virhettä enintään ±0.050'. Täsmälliset koordinaatit saat kun käyt myös reitin toisessa päässä Rengon Kuittilassa.

Kuittilan kylä on Härkätien varressa Hämeenlinnasta tultaessa ennen Renkoa. Vieri vieressä aivan tienvarressa sijaitsevat talot ja pihalla toisessa rivissä seisovat ulkorakennukset kertovat entisaikojen ryhmäkylän tiiviistä tunnelmasta.

Kolmen vierekkäin olevan talon raitin puoleisten ikkunoiden ruutujen lukumäärä on yhteensä B. Keskimmäisen talon sijainti on N 60° 54.184 E 24° 16.897. Kätkön latitudi on N 60° 56.MMM, MMM=(5+B)*B/3, longitudi on E 24° 13.NNN, NNN=10*B-26. Huom. nyt latitudissa on virhettä korkeintaan ±0.050'.

Jos siis käyt reitin molemmissa päätepisteissä, käytä Viisarilla laskemaasi latitudia ja Kuittilan laskelmien antamaa longitudia.

”Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka sinne.”

Highway 2855

Given coordinates bring you to Viisari in Hämeenlinna. Between roads is old shop house. How many window glasses are in the wall towards crossroad, the number is A. The latitude of the cache is N 60° 56.KKK, where KKK=A*A*A-28, longitude is E 24° 13.LLL, LLL=53*A. The value of longitude is not exact, there is an error ±0.050' at most. You get exact coordinates by visiting also Kuittila village in Renko.

There are three houses near each other in Kuittila, the middle one is at N 60° 54.184 E 24° 16.897. The number of glasses in road side of these three houses is B. The latitude of the cache is N 60° 56.MMM, MMM=(5+B)*B/3, longitude is E 24° 13.NNN, NNN=10*B-26. Now there is error in latitude at most ±0.050'.

If you visit both ends of the road, use the latitude you calculated at Viisari and the longitude calculated in Kuittila.

Kuittilan raitti

Kuittilan raitti - Kuittila village


Härkätien geokätkö - The Ox Road cache

Tämä kätkö kuuluu sarjaan historiallisen Hämeen Härkätien varrella olevia geokätköjä.
This is one cache in series of geocaches beside the historical Ox Road of Häme.

Härkätie-kätköt ovat - Ox Road -caches are:

M/S Isabella / Jesper1 / hippihiiri
Turun Tuomiokirkko / Kissa
Muikunvuori / reijamasa
Bronze Age footprints / Kettu & Filip, adopted by Tuu-tikki
Savijoki - River Clay / Varvikello
Yli Aurajoen - Over the river Aura / reijamasa
Liedon kivikirkko / reijamasa
Sammon arwoitus - Secret of Sampo / reija and Tuu-tikki
Parmaharju / Samooja
Historical Marttila along Ox Road / Jeo & Kirsi
Myllyranta / Jeo & Kirsi
Viinatehtaan vanha varasto / J&H Team
Jättiläisen hauta - Sarcophagus of the Giant / J&H Team
Sudenkuoppa / pietilat
Croft of Kivilammi / Jeo & Kirsi
Tower Seven / PekkaR
The Battle of Tervalammi / Jeo & Kirsi
Palsankallio / PekkaR
Niemisen veljekset / PekkaR
Historical Renko along Ox Road / Jeo & Kirsi
Sylkkyvaha / PekkaR
Highway 2855 aka Biker 5. / PekkaR
Onpahanvaankätkö / PekkaR
Castle Barracks / Jeo & Kirsi
Tour of National Urban Park / Jeo & Kirsi
Parkki / Geodyykkari
The Old Church of Hattula along Ox Road / Jeo & Kirsi


Lisätietoja: Hämeen Härkätie
More information: The Ox Road of Häme


Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.