Skip to Content

This cache has been locked, but it is available for viewing.
<

Ieniemienie #1 Prinsetûn

A cache by Catootje Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/11/2004
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:
Vooralsnog de eerste van een serie microcaches in het land. Ze worden geplaatst door verschillende teams en liggen daarom ook verspreid door Nederland. De wijze van verstoppen van de caches is geïnspireerd door een serie van caches in het buitenland. Ze zullen zo veel mogelijk geplaatst worden vlakbij bestaande caches, op mooie of aparte plekjes. Een ding verklappen we wel: Het zijn géén foto-canisters.
Wel even je eigen pen meenemen.Het stadspark en rijksmonument de Prinsentuin is in 1648 door het stadsbestuur van Leeuwarden aan graaf Willem Frederik van Nassau beschikbaar gesteld en door hem als lusthof ingericht. Vanaf het einde van de 18e eeuw werd de lusthof opengesteld als wandelpark voor “fatsoenlijke lieden”. Bij Koninklijk Besluit van 21 mei 1819 werd de grond van de inmiddels Prinsentuin genoemde hof teruggegeven aan het stadsbestuur van Leeuwarden. Koning Willem I gaf daarbij te kennen dat “het hem aangenaam zal zijn, dat de gezegde Tuin bij voortduring in stand gehouden worde, en op den bestaanden voet tot wandelplaats voor de ingezetenen bestemd blijve.” Tegenwoordig is de Prinsentuin behalve een mooie tuin, ook één van de mooiste stadsjachthavens van Nederland.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.