Skip to Content

<

Turku Central railway station

Hidden : 01/08/2005
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

[FI:] Peruskätkö Turun rautatieaseman läheisyydessä.
[UK:] A traditional cache near the Railway Station of Turku

[FI:]
Kätkörasia on microkokoa, eikä sen sisällä ole tilaa kynälle tai vaihtotavaroille. Alueella liikkuu runsaasti jästejä, joten ole varovainen. Kätkön tavoittamiseksi ei tarvitse tehdä mitään vaarallista, kuten kiipeillä sähkötolpissa johtimien lähellä tai mennä kiskoille. Kätkö on Railway Station of Hämeenlinna -kätkön toukkakätkö.

[UK:]
This is a micro cache with only the log book inside. There are no exchange items. There may be lots of geomuggles in the area so try not to get too much attention when visiting the cache. You don't need to do anything dangerous like going near the railway tracks or climbing near the power lines to get the cache. This is a larva cache of Railway Station of Hämeenlinna.

[FI:] Historiatietoa asemasta (lähde: Turun Sanomat):
[UK:] Here is some information about the station (in Finnish, source: Turun Sanomat):

Rautateiden historia alkoi Turussa vuonna 1876, kun Toijalasta vedetty rata valmistui. Rataosuus ja arkkitehti P.E.S. Degenaerin suunnittelema uusrenessanssityylinen asema vihittiin käyttöön saman vuoden kesäkuussa. Alkuperäisen aseman koristeellista julkisivua voi nykyisin ihailla lipputoimiston seinälle sijoitetusta valokuvasuurennoksesta.

Turun nykyinen rautatieasema on vuodelta 1940. Pieneksi käynyt, 1870-luvulla valmistunut alkuperäinen asema päätettiin purkaa, kun Suomi oli saamassa olympialaiset ja Turkuunkin odotettiin paljon ulkomaisia vieraita. Asema valmistui, mutta olympiakisat siirtyivät toisen maailmansodan takia vuoteen 1952.
Kun talo valmistui, sen julkisivu oli vaaleaa laattaa. Laatat eivät kuitenkaan pysyneet seinällä, ja rakennus suojattiin nykyisellä tiiliverholla. Vuosikymmenien aikana taloon on tehty ryväs muitakin muutoksia.

Rautatieasemia rakennettiin Turkuun lopulta neljä, kun pääasema sai seurakseen Kupittaan, sataman ja Räntämäen asemat. Viimeksimainittu on sittemmin siirtynyt historiaan. Turun pääasemalle saapuu ja asemalta lähtee yhteensä 55 junaa vuorokaudessa. Turku on Helsingin ja Tampereen jälkeen Suomen kolmanneksi vilkkain rautatieasema. Saa kuitenkin nähdä, kuinka pitkä tulevaisuus funkisasemalla on edessään. Turussa on jo vuosikausia keskusteltu uudesta matkakeskuksesta, joka palvelisi sekä linja-automatkustajia että junakyytiläisiä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,864 Logged Visits

Found it 1,527     Didn't find it 230     Write note 32     Temporarily Disable Listing 14     Enable Listing 15     Needs Maintenance 22     Owner Maintenance 22     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 54 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.