[FI:]
Kätkörasia on microkokoa, eikä sen sisällä ole tilaa kynälle tai vaihtotavaroille. Alueella liikkuu runsaasti jästejä, joten ole varovainen. Kätkön tavoittamiseksi ei tarvitse tehdä mitään vaarallista, kuten kiipeillä sähkötolpissa johtimien lähellä tai mennä kiskoille. Kätkö on Railway Station of Hämeenlinna -kätkön toukkakätkö.
[UK:]
This is a micro cache with only the log book inside. There are no exchange items. There may be lots of geomuggles in the area so try not to get too much attention when visiting the cache. You don't need to do anything dangerous like going near the railway tracks or climbing near the power lines to get the cache. This is a larva cache of Railway Station of Hämeenlinna.
[FI:] Historiatietoa asemasta (lähde: Turun Sanomat):
[UK:] Here is some information about the station (in Finnish, source: Turun Sanomat):
Rautateiden historia alkoi Turussa vuonna 1876, kun Toijalasta vedetty rata valmistui. Rataosuus ja arkkitehti P.E.S. Degenaerin suunnittelema uusrenessanssityylinen asema vihittiin käyttöön saman vuoden kesäkuussa. Alkuperäisen aseman koristeellista julkisivua voi nykyisin ihailla lipputoimiston seinälle sijoitetusta valokuvasuurennoksesta.
Turun nykyinen rautatieasema on vuodelta 1940. Pieneksi käynyt, 1870-luvulla valmistunut alkuperäinen asema päätettiin purkaa, kun Suomi oli saamassa olympialaiset ja Turkuunkin odotettiin paljon ulkomaisia vieraita. Asema valmistui, mutta olympiakisat siirtyivät toisen maailmansodan takia vuoteen 1952.
Kun talo valmistui, sen julkisivu oli vaaleaa laattaa. Laatat eivät kuitenkaan pysyneet seinällä, ja rakennus suojattiin nykyisellä tiiliverholla. Vuosikymmenien aikana taloon on tehty ryväs muitakin muutoksia.
Rautatieasemia rakennettiin Turkuun lopulta neljä, kun pääasema sai seurakseen Kupittaan, sataman ja Räntämäen asemat. Viimeksimainittu on sittemmin siirtynyt historiaan. Turun pääasemalle saapuu ja asemalta lähtee yhteensä 55 junaa vuorokaudessa. Turku on Helsingin ja Tampereen jälkeen Suomen kolmanneksi vilkkain rautatieasema. Saa kuitenkin nähdä, kuinka pitkä tulevaisuus funkisasemalla on edessään. Turussa on jo vuosikausia keskusteltu uudesta matkakeskuksesta, joka palvelisi sekä linja-automatkustajia että junakyytiläisiä.