Skip to Content

Multi-cache

Viver i Serrateix

A cache by pelaroques Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/21/2005
In Cataluña, Spain
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Català

El municipi de Viver i Serrateix ocupa un extens territori (66,81 km2) a l’extrem S. de la comarca del Berguedà. El terme una economia eminentment rural: boscos de pins, alzines i roures, conreus de cereals i bestiar porcí i boví. La població actual és d’uns 200 habitants (a mitjan segle XIX va arribar a ser de 800), disseminats en masies, agrupades a l’entorn de tres pobles: Serrateix, Viver i Sant Joan de Montdarn.

Disposa de diverses vies de comunicació amb els pobles veïns. La més freqüentada és la BV-4235, que comença a Navàs, que és a mig de camí de Manresa i Berga per la C-16.

Serrateix és el cap de municipi. Amb 729 metres, és un esplèndid mirador del Pirineu i Prepirineu i de les comarques interiors. Hi sobresurt el conjunt monumental del Monestir de Santa Maria de Serrateix, abadia benedictina durant nou-cents anys (941-1835); en destaquen l’església preromànica (s.X), l’església romànica (s.XI-XII) de grans proporcions i de planta llatina amb decoració llombarda a l’absis, la torre-campanar (s.XIV), el pati de l’abat (s.XV) i un harmoniós claustre neoclàssic (s.XVIII). Ben a prop, l’antiga església parroquial de Sant Pere, amb importants vestigis preromànics (s.IX) i estructura romànica (s.XI). L’any 1977 es creà el Patronat d’Amics de Serrateix amb l’objectiu de donar a conèixer i anar restaurant aquest risc patrimoni. Cada diumenge d’una a dues del migdia organitza visites guiades al Monestir.


El poble de Sant Joan de Montdarn es troba al sector NW del terme, a la capçalera de la riera de Merola. És centrat per l’antiga església de Sant Joan, bastida damunt una roca al costat de la masia de Corde roure, antic hostal. De l’origen romànic (s.XI) en resta només l’absis llombard i el presbiteri; l’edifici fou profundament modificat el 1784. Des de Viver, un camí rural asfaltat hi porta en 3 km.


A Viver, hi trobem l’església parroquial dedicada a Sant Miquel, consagrada el 1187 i transformada al llarg dels segles XVII i XVIII. A l’oest de l’església, s’alça el Castell de Viver en un tossal, coronat al S. per una roca grandiosa amb una singular forma arrodonida, anomenada el Castellot; s’hi han conservat nombrosos forats a la roca, senyals de les fortificacions de fusta de l’època carolíngia (s.VIII). També hi ha tombes antropomorfes excavades a la roca i restes d’una església, tot del segle X.

Aquest tresor múltiple ens farà recórrer aquests tranquils i austers paratges d’arrels mil·lenàries.

Contingutoriginal del tresor: samarreta, rellotge amb ventosa, sals de bany, espelma, joc d’escacs, penja-notes, animals dels país i targetes pelaroques.

English

Viveri Serrateix is a town of the S. of Berguedà. The economy is rural, with forest, farms of pigs and cows. Actuality he has 200 inhabitants. He has a tree village: Serrateix, Viver and Sant Joan de Montdarn.

For arrive, very usually take C-16 road, until Navàs, between Manresa and Berga and later take the BV-4235.

Serrateix is the head of the town. With 729 metres, he has a splendid view from the Pyrenee and Prepyrenee and the interior regions. Very interesting group monumental of monastery benedictine of Santa Maria de Serrateix, with preromanic church (s.X), romanic church (s.XI-XII) of grand proportions. Near, SantPere de Serrateix has important example preromanic (s.IX). The year 1977, is making the Patronat d’Amics de Serrateix, association for the restoration and to spread the zone. Visits every monday at 13 o’clock until 14 hours.

SantJoan de Montdarn is in sector NW. Important romanic church of Sant Joan (s.XI). From Viver, you must take a rural way with tarmac for 3 km.

The Castellot is a characteristic group of rocks at the west of the Viver church.  In the past are one archaic fortification, (S.VIII and X). Too are sepulchers anthropomorphic.

This multicache passed for the peaceful and austere place roots with millenary roots.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

97 Logged Visits

Found it 93     Didn't find it 2     Write note 1     Needs Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 73 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 11/15/2017 3:58:07 PM (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) (11:58 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page