Skip to content

<

7 Beetjes

A cache by joling97, voorheen De Flowerpowers Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/22/2005
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:https://d1u1p2xjjiahg3.cloudfront.net/c371570c-ecf8-4015-83ec-efc7cc26a7e3_l.jpg"width="110"

21/12-2005 Het strandbad krijgt van staatssecretaris Medy van der Laan van cultuur de status rijksmonument. Het Strandbad beschikt over kenmerken van de Amsterdamse School is gaaf en authentiek, er is sprake van een volledig sport-historisch ensemble.

31-5-2007 de Winterswijkse coalitie heeft besloten dat het Strandbad in Winterswijk weer geopend wordt en zijn zwemfunctie terug krijgt.

10-12-2007 Winterswijk zoekt exploitant voor paviljoen, strandbad in 2009 weer open. Voor de opknapbeurt wordt één miljoen euro uitgetrokken, voor de exploitatie jaarlijks €50.000.volgt.

8-8-2008 De gemeente Winterswijk SBS gaan samen de strijd aan om een miljoen te winnen in het televisieprogramma Bank Giro Loterij Restauratie. Het Strandbad Winterswijk is geselecteerd als één van de deelnemers. De uitzendingen zijn vanaf september 2008 geweest.

10-7-2009 Weth. Van Nijkerken verwijderde de eerste dakpan van het strandpaviljoen, de restauratie is begonnen. Hierna volgen restauratie van steigers en buitenruimte. De planning is dat rond mei 2010 het strandbad weer geopend wordt voor publiek.

23-11-2010 De tweede fase van het restauratieproject is succesvol afgerond. De derde fase is in volle gang en wordt na verwachting rond januari 2011 afgerond. Als alles goed gaat kunnen de badgasten in het voorjaar van 2011 een duik nemen in het gerenoveerde strandbad.

Als de temperatuur 20 graden of hoger is kan er gezwommen worden in het natuurbad.

Het strandbad is vanaf 2012 geopend van 1 april tot 1 oktober echter alleen bij mooi weer. Iedere zaterdag bepalen wij op basis van de weervoorspelling voor de komende week de openingstijden en communiceren die via deze website www.standbad.nl of via Facebook of Twitter. De openingstijden zijn dan van 10.00 uur tot 20.00 uur en bij extreem mooie dagen van 7.00 uur tot 20.00 uur.

Bij het maken van deze cache, door dit ook al mooie gedeelte van Winterswijk, viel me op dat veel waar we aan voorbij komen met een B begint.

Vandaar de titel, onderstaand een alfabetische opsomming.

1 : Badweg

Gelegen aan de Badweg is het buitenbad ook genoemd Openluchtzwembad of Strandbad. Het bad werd in 1933 als werkverschaffingsprojekt aangelegd. Het is al weer enkele jaren gesloten vanwege troebel water. Het burgerinitiatief gericht aan de Provinciale Staten van Gelderland, het 1e dat in Nederland werd ingediend, was van de SBS (Stichting Behoud Strandbad). 22/6-2005. Zal het fraai gelegen bad behouden blijven ?

2 : Blekersweiden

De geschiedenis gaat terug tot voor 1800 toen Winterswijk een bolwerk van textielindustrie was. De bleekvelden langs de Boven-Slinge liepen van villa Plekenpol tot aan de Bocholtsebaan. Nu resten er nog slechts 2 stenen schoorstenen, restanten van het Blekershuis.

3 : Bocholtsebaan

Voormalige spoorlijn naar Bocholt, bij de aanleg van deze spoorbaan ( en de Borkensebaan ) is door zandwinning de Puls ontstaan. (Het water links van de parkeerplaats waar de cache begint) Vroeger werd hiervandaan water naar het stoomlocomotievendepôt van het station in Winterswijk gepompt, vandaar de naam. Tegenwoordig loopt een fietspad, grotendeels langs de oude spoorroute tot in Bocholt.

4 : Borkensebaan

Ook een voormalige goederen spoorlijn. In 1989 ter gelegenheid van het 150 jaar bestaan van de Nederlandse Spoorwegen (NS) is deze overgedragen aan Natuurmomumenten en het Geldersch Landschap. Het is nu een ecologische verbinding tussen het Maathuisbos en Buskersbos.

5 : Botenverhuur

Ruim 100 jaar kan er geroeid worden, rond 1900 kostte dit per uur fl. 0,03. De oudste uitbater is Slaa Joosthuis, bekende namen daarna zijn Helder, Bausch en De Gulle Waard( vanaf 2018 "De Gulle Smid") . U kunt er heerlijk op een terras zitten, of bij iets minder mooi weer in de serre.

6 : Boven-Slinge

Een vrij stromende, kronkelende natuurlijke beekloop met weelderige begroeiing. Het water van de Slinge werd o.a. gebruikt voor : het vullen van het zwembad, het besprenkelen van de was op de blekersvelden, om er met een gehuurde roeiboot op te varen, voor de aandrijving van de twee watermolens. ( rechts watermolen "Den Helder ", links de Olliemölle ) Achter laatst genoemde molen was vroeger de molenkolk, een voorloper van het latere zwembad.

7 : Buskersbos

Een soortrijk oud loofbos langs de Boven-Slinge. Reeds in augustus 1923 is dit bos voor fl. 10.000,= aangekocht door de vereniging tot behoud van natuurmonumenten, Vanwege overstromingen in het centrum van Winterswijk in 1890, 1928, 1946 is een dijk aangelegd, de laatste keer dat het water Winterswijk heeft bereikt was in de winter van 1960-1961.

-----------------------------------------

Een mooie natuurwandeling van 4,5 kilometer door een prachtige bosrijke omgeving.

De route start bij WP 1: N 51°57.484’ E 006°43.617’, vlakbij deze WP is gelegenheid om te parkeren (bij de visvijver). In totaal zijn er 7 WP’s verstopt, die een aanwijzing naar de volgende WP-locatie bevatten. Alle verstopplaatsen kunnen aan, op, in, of onder een paal, bank, brug, boom of steen zitten.

De cache is een waterdichte buis. Verstop hem weer goed als je hem gevonden hebt.

Nog een aantal aandachtspunten:

- Alle aanwijzingen bestaan uit 6 cijfers. De linkse of bovenste 3 voor Noord-coördinaat,de rechtse of onderste 3 voor Oost.coördinaat.

- De eerste 4 cijfers van N blijven 51°57. Voor de GEVONDEN aanwijzing bij WP 1 t/m WP4 zijn de eerste 5 cijfers van E : 006°43 daarna : 006°44.

- Volg aanwijzingen, in natuurgebieden.

- BLIJF OVERAL OP DE PADEN (behalve bij het zoeken van de eindcache).

- Vooral in de zomer is er in het bos een slechte GPS-ontvangst (dit hoort bij de uitdaging).

- Bij alle WP's en de eindcache is graven niet nodig.

-Het is handig een spiegeltje mee te nemen.

- In regenachtige periode’s kunnen sommige plekken erg drassig zijn.

-----------------------------------------

Ein schöner Natur-spaziergang, etwa 4,5 km durch eine herliche Waldige Umgebung.

Diesen cache fängt an bei WP 1 : N 51°57.484’ E 006°43.617’ in der nähe ist Gelegenheit zum parken ( neben den Fischteich ) Insgesamt sind 7 WP’s versteckt,die eine Anweisung enthalten zur nächsten WP-Stelle. Alle versteckstellen können sich an, auf, in, oder unter einen Pfahl, Bank, Bruecke, Baum oder Stein, befinden.

Der cache ist einen wasserdichtes Rohr. Nachher bitte wieder gut verstecken.

Noch eins, Aufmerksamkeiten:

- Alle Anweisungen bestehen aus 6 Ziffer. Die 3 linker oder obenan für Nord-Koordination, die 3 rechter oder unten für Ost-Koordination.

- Die erste 4 Ziffer von N bleiben 51°57. Für die GEFUNDENE Anweisung bei WP 1,2,3 und 4 sind die erste 5 Ziffer von E : 006°43 danach: 006°44.

- In Naturgebiete, bitte Hinweisen befolgen.

- BLEIBEN SIE ÜBERALL AUF DEN PFADEN. ( ausser beim suchen der End-cache )

- Besonders im Sommer im Wald gibt es slechten GPS-Empfang. ( dies gehört zur Herausforderung )

- Bei alle Stationen und der End-cache müsst ihr nicht graben.

-Es ist clever, ein Spiegel dabei zu haben.

- Wenn es viel Regen gibt, kann der grund sehr feucht sein.

----------------------------------

A nice nature-walk roughly 4,5 km. long through a beautiful, splendid woody surrounding.

This journey starts at WP 1 : N 51°57.484’ E 006°43.617’ ,nearby this WP there is an apportunity for parking ( by the fishing-pond ) We have hidden a total of 7 WP’s, each with an indication towards the next WP-location. All hiding-places can be, on, upon, in, or under a pole, bench, bridge, tree or stone.

The cache is a waterproof pipe. In case you found the cache, make sure it is hidden well again.

Some points of attention:

- All indications exist 6 figures. The 3 on the left or at the top for the North-co-ordinates, the 3 on the right or the lowest for the East-co-ordinates.

- The first 4 figures of the N remain 51°57. For the FOUND indication at WP 1 up to and including WP 4 the first 5 figures of E are : 006°43 after that : 006°44.

- Observe the rules, in natue-areas.

- DONT LEAVE THE PATHS. ( except for the final cache )

- Specially in the summer in the wood there is a bad GPS-recieve. ( This belongs to the challenge)

- To find all WP's and the stash, digging is not necessary.

- It can be helpful to take a mirror with you.

- In rainy periods some spots can be verry soggy.

Additional Hints (Decrypt)

Uvag:
(1) [N] onax ra/bs oynhj obeq
(1) [D] Onax haq/bqre oynhrf Fpuvyg.
(1) [E] orapu naq/be oyhr fuvryq.
(2) Ovryf / Fpujryyr / envyjnl-fyrrcre
(3) Svrgfcnq nnaqhvqvat / Snuenq-Naqrhghat / plpyr-genvy fvta
(4) AF-cnny / AF-Csnuy / AF-cbyr
(5) Bhqr fcbbeoeht / Nygr Rvfraonua-Oeüpxr/ byq envyjnl-oevqtr
(6) Ovw jvyqr xrefraobbz/Nz jvyqra Xvefpuonhz/Ng jvyq pureel gerr
(7) Trfybgra obbzjbavat / trfpuybffrare Onhzjbuahat / pybfrq gerrubhfr.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.