Skip to Content

This cache has been locked, but it is available for viewing.
<

The Dog of Flanders

A cache by The Bat Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/20/2005
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


The dog of Flanders

"Can you give me some more information about "The dog of Flanders"?" vroeg een Japans toerist enkele jaren geleden aan een bediende van de Dienst voor Toerisme van de Antwerpse Suikerrui. De man fronste eerst de wenkbrauwen, keek dan met een typische Antwerpse grijnslach naar een collega en vroeg nog enigszins namonkelend aan de Japanse gast "You mean the Lion of Flanders?".
"No sir, the dog, not the lion".
"Sorry sir, I don't know what you mean."
En weg was de onthutste Japanner.
Maar alsof ze met elkaar met enige verontwaardiging het verhaal van die onwetende Belg hadden doorverteld en aangezet door hun Oosterse kalmte en doorzettingsvermogen kwamen er allangsom meer Japanners naar "The dog of Flanders" informeren, tot er iemand van de Dienst van Toerisme toch wat aandacht besteedde aan die gekke vraag van de Japanners en van hen moest vernemen dat het ging om een 19 de eeuws ontroerend verhaal van ene Ouida, wat later het pseudoniem bleek te zijn van Marie-Louise de la Ramee, een Engelse schrijfster die leefde van 1839 tot 1908. Het verhaal is sinds het begin van deze eeuw dermate populair geworden in Japan dat het net als de sprookjes van Grimm of Andersen bij ons, behoort tot de klassieke kinderliteratuur. Er zijn al een viertal Japanse langspeelfilmversies gemaakt, en recent werd er een 24 delig TV feuilleton over geproduceerd en natuurlijk talrijke, fraai geillustreerde versies in boekvorm.

Er werd zelfs een Amerikaanse jeugdfilm over gedraaid waarvoor trouwens een second-unit-team enkele dagen in Antwerpen verbleef om de Grote Markt en omgevint historisch juiste beelden te schieten, want, en nu zijn we waar we moeten wezen; "The dog of Flanders", De Hond van Vlaanderen, speelt zich af in Antwerpen en omgeving, die na enig speurwerk het eind 19 De eeuwse Hoboken bleek te zijn.
Toen dit allemaal verteld, nagepluisd en bevestigd werd, kwam er in Antwerpen onder impuls van het district Hoboken een vloed van Nello en Patrache activiteiten los.
Nello en Patrasche, de hoofdfiguren uit de Hond van Vlaanderen, de arme jongen en zijn trouwe gezel, de prachtige hond Patrasche. Er kwam een Nello en Patrasche standbeeld, een Nello en Patrache wandeling. Studio Vandersteen bracht onder de titel "het dreigende dinges" een album rond Nello en Patrasche uit en ga zo maar door.

Begeef u naar het Nello en Patrache monument op volgend coordinaat.
N 51 10.524 E 004 21.000

Noteer al de verschillende letters van ons alfabet, welke voorkomen op het monument zelf, in alfabetische volgorde.(dus niet de letters op het plexiglazen bord of op de stenen waar het monument op geplaatst is)
Vb, als er THE BAT zou opstaan dan noteert u dus ABEHT.
Geef nu de verkregen letterreeks een waarde en doe dat als volgt: eerste letter is 1, tweede letter is 2 …….. twaalfde letter is 12 enz.

U krijgt dan A=1 B=2 E=3 H=4 T=5.

Zet nu de letters in het eindcoördinaat om, volgens de verkregen letterwaarde.
De stashcoordinaten bevinden zich op N 51 10.KRE E 004 20.REK

In de stash is plaats voor kleine goodies en TravelBugs.

Loggen doen we diskreet !!!!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

50 Logged Visits

Found it 42     Didn't find it 1     Write note 1     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.