Skip to Content

This cache has been archived.
<

Steenfabriek Heuff

A cache by FF Dump Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/6/2006
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Dit is de derde letterbox hybride in Nederland en deze is uitgezet op een vrij toegankelijk buitendijks gebied bij het dorpje Vuren, waar meer dan honderd jaar steenfabriek Heuff heeft gestaan. Na het uitvoeren van een aantal opdrachten op het voormalig bedrijfsterrein, is de cache te vinden nabij de restanten van de steenfabriek. Voor veel cachers zal het vinden van deze cache een extra icoontje in de cache statistieken opleveren!Letterbox hybride.

Letterboxing (brievenbussen) is een andere vorm van schatzoeken waarbij aanwijzingen je naar een verstopte doos brengen. Elke letterbox bevat een stempel die de signatuur is voor die letterbox. De meeste letterboxers hebben hun eigen persoonlijke stempel en persoonlijke logboek. Ze stempelen in hun eigen logboek met de stempel uit de letterbox en het logboek in de letterbox met hun persoonlijke stempel. Een letterbox hybride heeft de volgende afwijkende icoontjes:
Icoontje cache pagina Icoontje statistieken

Letterbox hybrides zijn een mengeling van een geocache en een letterbox. Ze zijn voorzien van een stempel die in de box blijft en voldoen aan de richtlijnen voor traditionele caches en hebben dus ook een logboek. Ze moeten ook gerefereerd worden door lengte en breedtegraad en niet alleen door aanwijzingen. Of er ook ruilitems in de letterbox hybride zitten is aan de eigenaar/plaatser. In de meeste gevallen (ook bij deze cache) zijn persoonlijke stempels en persoonlijke logboeken niet nodig om letterbox hybrides te kunnen zoeken. Kijk ook eens hier voor een goede uitleg van letterboxing of op deze site van Letterboxing North America.

Steenfabriek Heuff.

De fabricage van stenen is een belangrijke vorm van industrie in Vuren. In de buurt van het dorp zijn langs de rivier de Waal diverse steenfabrieken te vinden. Hier werden en worden metselstenen, cellenbeton en kalk zandsteen gemaakt. De stenen in het Waalformaat (210 x 100 x 50 mm) danken dan ook hun naam aan deze locatie langs de Waal.


Eén van deze fabrieken was steenfabriek Heuff gelegen buitendijks ter hoogte van het dorpje Vuren. Deze fabriek is eind 19e eeuw begonnen met de productie van stenen. In het begin werden de materialen door kleine schepen aangevoerd. Een kleine loswal voor de aanvoer van zand is nog steeds aan de Waal terug te vinden. Paard en wagen en later treintjes werden op het terrein gebruikt als vervoermiddel.


Omdat de fabriek inmiddels zwaar verouderd was, is de productie in 1991 stilgelegd. De bijgebouwen zijn toen vrij snel gesloopt en in 2002 werd als laatste de overkapping weggehaald. Wat er nu nog staat is de kern van de fabriek, namelijk de steenovens en de hoge schoorsteen.

De route naar de cache.

Deze cache is anders dan andere caches uitgezet. Alleen bovenstaande begincoordinaat is met een GPS opgemeten. De route zelf is uitgezet met een kompas voor de richting en het ezelsbruggetje vier-stappen-is-drie-meter voor de afstand. Nul graden is daarbij het magnetische noorden en de afstand is altijd hemelsbreed. Verder zijn er wat aanwijzingen te vinden. Wil je eerst iets meer te weten komen over het gebruik van een kompas, dan kan je een korte uitleg van Recta bekijken.

Het begincoordinaat is tevens parkeerplaats. Hier vandaan vind je op een afstand van 317 meter in de richting 210 graden een houten paaltje. De kleur bovenaan dit paaltje is oranje (A=4), geel (A=5) of rood (A=6).

Ongeveer 150 meter verderop zie je een getal. Het 1e cijfer is B, het tweede is C en het derde is D.

Zoek vervolgens naar een stalen object in de buurt van de kleine loswal. Het aantal letters hierop is E. Er zijn drie verschillende uitkomsten voor E te bedenken; slechts één ervan is juist!

Vanaf deze plaats maak je een projectie van (C-4)43 meter in de richting 3(A-1)2 graden. Een punt waar verder weinig te vinden is, maar is wel nodig voor de laatste projectie.De cache ligt niet begraven, maar een prikstok is zeker handig om hem te kunnen vinden! Het loggen van de cache kan op dezelfde manier als bij andere caches. In de cache is ook een Team Firefox stempel aanwezig, deze is te gebruiken om een stempel te plaatsen in je eigen logboekje.

De stempel hoort bij deze cache en MOET dus in de box blijven!!!

Een stempelkussen is niet aanwezig, dus als je op deze manier wilt loggen, neem er dan zelf eentje mee. Voorin het logboek staat een beschrijving hoe de cache weer is terug te plaatsen. Graag geen spoilers in je log vermelden op de cachepagina!!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

69 Logged Visits

Found it 63     Didn't find it 2     Write note 3     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 43 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.