Skip to Content

<

A Box Full of Gas

A cache by Norwoods Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 3/9/2006
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

For at finde denne cache, skal du svare på 10 spørgsmål fra Gasolins historie.

Alle spørgsmål kan besvares ved at bruge søgemaskiner på Internettet.

Cachen findes på N 55° ab.cde E 012° fg.hij hvor bogstaverne erstattes med det tal, der står ud for det rigtige svar i hvert spørgsmål.


Startkoordinaterne bringer dig til en bygning som var bandets base i mange år.1969: Sofiegaarden
Gasolin blev dannet i 1969 og bestod oprindeligt at Willy Jönsson (aka The Crosseyed Swede), Franz Beckerlee (aka Mr. Stonefree), Bjørn Uglebjerg, der senere blev erstattet af Søren Berlev (aka Charlie), og Kim Larsen som forsanger. Gasonlin's rødder rækker tilbage til den dengang kondemnerede ejendom Sofiegården på Christianhavn, hvor medlemmerne mødte hinanden i 1969. Der var så megen politisk postyr om huset at det blev stormet i februar 1969, og de sidste beboere fjernet.
a. Hvor ligger ejendommen "Sofiegaarden" hvor gruppen blev dannet? ?
3. Dronningensgade 6
4. Sofiegade 1
2. Prinsensgade 5
1. Sofiegade 6


1970: Skæve dage i Thy
Woodstock-festivalen var blevet afholdt i USA i august 1969. Det var tre dage med peace, love and harmony, hvor hippier og åndssøskende dyrkede idealet om fredelig sameksistens mennesker imellem. I Danmark mente "Foreningen Det ny Samfund", at noget lignende burde afholdes her, men begivenheden skulle ikke blot skulle vare i tre dage, men man gik ind for en festival der strakte sig over flere måneder. Foreningen skaffede noget jord i Thy, og festivalen begyndte den 4. juli 1970 og omkring 10.000 mennesker deltog.
b. Hvilket band deltog ikke i Thy-lejren i 1970 ?
3. Gnags
2. Gasolin'
1. Burnin Red Ivanhoe
0. Starfuckers


1971: Rock med danske tekster
I oktober 1971, udkom "Gasolin' 1", som af flere anmelder blev kaldt årets bedste rock-LP'ere. Frem til da havde Gasolin' spillet mest engelsksproget rock inspireret af de sædvanlige engelske og amerikanske bluesbaserede grupper. Med "Gasolin' 1" afslørede gruppen en danskhed, som var grænseoverskridende, både med hensyn til det tekstmæssige og det kompositoriske.
c. Hvem tegnede pladeomslaget til "Gasolin' 1"?
4. Tatoo-Bob
3. Tage Hansen
2. Georges Prosper Rémi
1. Peder Bundgaard


1972: Midt om natten
Gasolin' blev stadig mere populære og mens gruppens stadig stigende fanskare ventede på opfølgeren "Gasolin' 2", måtte Gasolin' arbejde hårdt på deres koncertturne. Desuden var denne tid præget af balladen om "Stærekassen" på Christianshavn, en ejendom kommunen ønskede at rive ned, selvom der boede ca. 80 mennesker i huset - deriblandt Kim og Franz. Den 24. maj 1972 stormede politiet huset og fjernede beboerne. Kim Larsen var en af dem der skulle bæres ud; en oplevelse man genfinder i "Hva' gør vi nu, lille du" og i filmen "Midt om natten" fra 1984.
d. Hvem spiller rollen som den hjemløse BZ'er Arnold i filmen "Midt om natten" ?
3. Buster Larsen
2. Allan Olsen
1. Kim Larsen
0. Erik Clausen


1973: Værsgo
I 1973 udkommer Kim Larsen med LP'en "Værsgo". Pladen dumpede ned i en kuldslået og forvirret tid med oliekrise, arbejdsløshed, jordskredsvalg og EF-spørgsmål, og hvor begreber som fællesskabsfølelse og solidaritet var under pres. Albummet holdt imidlertid fanen højt ved at hylde netop disse folkelige egenskaber.
e. Hvad er det Kim Larsen synger om i nummeret "Hubertus" ?
1. En rørpostindianer
2. En mops
3. En bolværksmatros
4. En bondefanger


1974 Stakkels Jim
"Gasolin' 4" udkom i november 1974 og fik titlen "Stakkels Jim". Gas tog på international tour som support for Mott the Hopple, et engelsk band der havde slået sig op på en blanding af Dylan og heavy metal og med hjælp fra David Bowie blev det sadlet om til et glamrockband.
Undervejs på touren gik gruppen Mott the Hopple i opløsning, men Gas bed tænderne sammen og fortatte touren, bl.a. til England hvor de fik 17 "gigs".
f. Hvad hedder UK-udgaven af Gasolins album "Stakkels Jim" ?
6. What a Lemon
5. Early Years
4. Poor Jim
3. The Last Jim


1975: Det var vist nok i '75
Udviklingen kulminerede med "Gasolin' 5", udsendt november 1975. I samtiden fremstod den som den til dato mest ambitiøse og velproducerede danske rock-LP og opfattedes generelt som gruppens mest vellykkede.
Pladen var ved at opnå total gudestatus, med de tre engelsksprogede sange samt syv dansksprogede, alle med tekstassistance fra Mogens Mogensen.
g. Gasolin fik solgt ideen til et crazy-komisk musikshow overfor DR TV. Hvad hed programmet ?
5. Gas
6. Derudaf
7. Eldorado
8. Strengelegen


1976: Live SÅDAN
Film skal ses i biografen, og rock skal høres i koncertsalen. Det var Gasolin’ et godt eksempel på. Uden at forklejne gruppens studieindspillede plader var det nemlig på scenen, at bandets særpræg forløstes optimalt.
Derfor er denne liveindspilning fra januar 1976 at foretrække for langt mere berømmede Gasolin’-plader. Gasolin’ i studiet var som regel en balanceakt mellem opslidende konsensus og kreativt slagsmål, dansk rocks pendant til Olsen-banden. Det gav ujævne resultater. På scenen måtte det derimod briste eller bære i øjeblikket.
h. Hvad gik debatten i aviserne på efter gruppens udendørs rockkoncert i Idrætsparken ?
5. At Gasolin angiveligt skulle have tjent 125.000 kroner på blot een koncert
6. At pladeselskabet CBS følte sig svigtet af Gasolin
7. At Hells Angels-rockere var hyret som sikkerhedsvagter til koncerten
8. At Gasolin tilbød de kinesiske ambassadefunktionærer en tour i Folkets Republik


1977: Over there ?
Gasolin' havde allerede forsøgt sig lidt halvhjertet i England, men i foråret 1977 indså gruppen og dens omgivelser, at der kun var en vej frem, og at den vej førte til USA. Det viste sig imidlertid, at anstrengelserne var forgæves og at den amerikanske Big Brother-afdeling af CBS ikke blot var lunkne men decideret iskolde over for de danske rockstjerner og kostede gruppen en formue.
i. Hvem kaldes "det 5. medlem" af Gasolin ?
3. Tommy "Rocco" Bogs
2. Tom McEwan
1. Roy Baker
0. Freddy Hansson


1978: Opløsningen
I Jyllands-Posten kunne man den 21. juli 1978 se på forsiden: "Gasolin' opløst". Efter en koncert den 27. juli var alle meget trætte og der blev holdt krisemøde om natten. Kim ville forlade bandet. Søren og Wili var også trætte af det hele. Kun Franz var stadig tændt. Knud Thorbjørnsen påpegede, at det var for skørt at stoppe netop nu, hvor de var på toppen, havde enorm succes i hele Skandinavien og solgte plader som aldrig før.
j. Hvor spillede Gasolin live sammen for sidste gang ?
9. Kjøbenhavns Idrætspark
8. Folkets Park i Malmö
7. Gæstgiverigården i Rønne
6. Roskilde Festival

Cachen er lille så husk skriveredskab.
Placer cachen så den ikke falder ned på jorden.

TSTS af Nord = 9 og Øst = 9

You can check your answers for this puzzle on Geochecker.com.

Additional Hints (Decrypt)

[Dansk] Gennqurta Uwbrear

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

239 Logged Visits

Found it 211     Didn't find it 9     Write note 4     Post Reviewer Note 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.