Skip to Content

Traditional Geocache

Smurfnappad - Snarberget

A cache by Örnen & Björnen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/17/2006
In Västra Götaland, Sweden
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Smurfen har blivit smurfnappad! Vem har gjort sig skyldig till detta ondsinta illdåd. I avvaktan på att han lyckas rymma och komma tillbaka till snarberget ligger där nu en vanlig låda.

Smurfen har sedan 2006 bott på denna historiskt intressanta plats. Platsen har en intressant och mycket lång historia med händelser både i forntid och nutid

I närheten av denna plats finns flera gravar från forntiden. Den är ett av Västsveriges största gravfält, kanske till och med det största, med gravar från ca 500 f.kr till 1000 e.kr. Tyvärr är stora delar av gravplatsen förstörd. Till och med tuvan som gav Tuve sitt namn är sprängd i luften.

När man slutade använda gravfältet tog den kristna begravningsplatsen vid Tuve kyrka vid. Här utspelades sannolikt en kamp mellan den gamla religionen och kristendomen och ett hednatempel tros ha funnits där Tuve Kyrka nu ligger. Man tror att det kan ha gått till på det sättet att hednatempet revs och istället byggdes en kyrka i trä på 1000-talet. 1100-1200 talet byggdes den nuvarande kyrkan.

På järnåldern, när gravplatsen användes, utgjorde Kvillesundet en gren av havet som gick mellan Tuve och Skogome. De båda byarna uppehöll förbindelsen med båt och någon gång i forntiden fanns bryggor i närheten av nutida altaret i Tuve kyrka. Skändlaberget var en ö i havet.

Platsen har även en tragisk nutidshistoria. Cachen är också en minnescache för alla människor som förlorade sina liv eller sina hem 30 november 1977 då Tuveraset ägde rum i närheten av denna plats. 9 personer omkom i rasmassorna.

Eng
The cache is hidden near a grave field from ancient times. The church near the grave field was build in the 1200th century. In 1977 there was a big landslide near this area.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

304 Logged Visits

Found it 274     Didn't find it 11     Write note 15     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 25 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 11/22/2017 8:05:11 AM (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) (4:05 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page