Skip to Content

<

El Dolmen de Pedra Gentil

A cache by xaubet Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/05/2006
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


  1. El Dolmen de Pedra Gentil


El Dolmen de Pedra Gentil es troba en el Parc del Montnegre i el Corredor (N-41º39.111 i E-002º29.216), prop de Vallgorgina . Es tracta de un lloc ideal per anar a passar el dia i practicar el Geocaching ja que molt a prop d'aquest lloc hi ha un altre caché situat en el Santuari del Corredor (GC7FA1).

Tambe podeu aprofitar per fer una excursió a peu que esta senyalitzada (2 hores 15 minuts). Podeu trobar el seu itinerari a la pagina www.diba.es/parcsn.


En la descripció de l'itinerari trobareu la seguen informació:

Els megàlits –paraula d'origen grec que significa "pedra gran"- són monuments construïts entre els mil·lennis IV i II abans de la nostra era que van tenir com a funció bàsica la funerària.

De megàlits, n'hi ha de diversos tipus. Pedra Gentil correspon al que s'anomena cambra simple. La seva existència s'estableix al període calcolític, fa uns quatre mil anys. La singularitat de la construcció megalítica de Pedra Gentil ha motivat que la seva imatge hagi estat àmpliament difosa.

Diu la tradició que aquest dolmen era lloc de trobada de les bruixes de la costa. Els pescadors del Maresme creien que les bruixes s'aplegaven al seu entorn, on havien de donar compte de la seva conducta bruixesca. La que no havia fet prou malifetes era penjada de la pedra superior del dolmen, que fa forca. Perquè els no-iniciats no poguessin veure el sacrifici, les bruixes desencadenaven una gran venteguera en totes direccions. (Per a més informació, visiteu l'exposició permanent "El dolmen de Pedra Gentil" al carrer de l'Església, 13, de Vallgorguina.)

Des del dolmen es veu, cap a l'Oest, sorgint sobre les capçades del bosc, el campanar de l'església de Santa Eulàlia de Tapioles.

Ascendint per la pista ampla en direcció al santuari del Corredor, a pocs metres, un camí a la dreta ens mena, en uns cinc minuts, a l'església enrunada de Santa Eulàlia de Tapioles, documentada des del 878. D'origen romànic, la capella va ser arruïnada el 1373 i reconstruïda en època barroca.”


Si us hi voleu apropar les coordenades de l'esglesia enrunada de Santa Eulàlia de Tapioles son N-41º39.115 i E-002º28.960

 


 


 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

423 Logged Visits

Found it 394     Didn't find it 7     Write note 19     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 162 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.