Skip to content

<

Mórócz-top (Mórócz-tetõ)

A cache by feel2006 & Sziszko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/29/2003
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

[EN]
We placed a container above the rocks of Várpalota's shooting-range.

The bunkers of the shooting-range, the wreck of the tanks, carrying vehicles and the eastern end of Balaton can be seen visible to the naked eye.
This shooting-range is still functioning. The units of the members of NATO have sharpshooting practice several times a year.
To the of view all this is very frightening from the top. You could get closer to this point from Tés, and from Várpalota with touching of more caches.
Have a good time!

This is the end. You are going to see a lot of burnt out tanks there!!!

[HU]
A ládáról:

Ezzel a ládánkkal szeretnénk invitálni benneteket a Mórócz-tetőre, e ládát a várpalotai lőtér feletti sziklák között helyeztük el, egy csodás panorámával rendelkező hegyoldal lankás részére.
A láda nem túlságosan Drive in Cache barát, (bármely irányból minimum egy 45perces (3,5km-es) irányonkénti úttal kell, hogy számoljatok a felkeresésekor, cserébe ígérem, hogy ha szép, tiszta időben érkeztek, a panoráma, és a hely varázsa kárpótol az út hosszúságáért.
A hegyről szabad szemmel is jól láthatók a lőtéren levő bunkerek, a célpontnak kitett, kimustrált harckocsik, szállító járművek és a Balaton keleti vége.
A hegyről nagyon szép kilátás nyílik mind a Bakonyra, mind a Balaton-felvidékre.
Itt az embert nem zavarja a dübörgés, s a városi zaj.
Aki a nyugalomra vágyik, s a természet nyugalmára annak nyugodtan ajánlom eme ládát.
A kilátás pazar, s érezni a hegy nyugalmát,valamint a háborítatlanságot.

Ez a lőtér a mai napig működik, évente többször tartanak rajta éleslövészetet különböző NATO tagországok egységei is. Elég félelmetes látvány odafentről megnézni mindezt.
Mind Tésről, mind Várpalota felől több geoláda érintésével tudjátok megközelíteni ezt a pontot.

A ládát 2011.06.11-én helyeztük el újra, ajándékokkal, és új logbookkal felvértezve, mert a korábbi ponton már hónapok óta nem volt a láda elérhető, most az új helyén, a panorámában gyönyörködne (ha magasabban lenne). Sajnos, jelenleg sziklák között, kövekkel takarva, és tüskés 15cm-es cserje védi, az illetéktelen "vadak-tól".

Ha a láda nem lenne elérhető (túlzott forgalom, vagy rossz időjárás, eltűnt volna), akkor a N 47° 13,000' E 18° 2,196' 537 m [GCMoro+Pótjelszó a kulisza kockában] egy a közelben 100 méterre található Kulisza kő belső 2 oldalára filccel felírva is megtalálható.

Aki eljött idáig, s nem bánta meg annak ajánlani tudom a másik ládámat is mely nem más mint a GCFUTO.

Remélem mindenkinek, aki felkereste a ládát sikerült szép, s jó élményeket szereznem, ezért kérném a láda visszarejtésekor legyetek körültekintőek, hogy másnak is hasonló élményeket szerezzen.

Jó szórakozást!

Megközelítés:

Több lehetőség is van, hisz a Bakony bővelkedik tetszőleges számú turista úttal, de én az alábbi kettőt javasolnám leginkább.

Ajánlott kiindulás Alsóperéről.
Ennél a pontnál érdemes parkolni: N 47° 13,602' E 17° 58,974' 377 m

A parkolótól kell indulni a piros turistaúton.
Ennél a pontnál N 47° 13,511' E 18° 1,033' 453 m érdemes elhagyni a piros turistautat, s inkább az erdőgazdasági utat választani, mely kerékpáros barát is.
Ennél a pontnál N 47° 13,626' E 18° 1,985' 565 m kell jobbra fordulni és visszatérni a piros túristaútra, s menni elöször , a GCFUTO-hoz, majd tovább haladva GCMORO felé N 47° 13,165' E 18° 1,899' 524 m egészen a ládáig.

De akinek nem esik nehezére az végigmehet az ajánlott parkolótól a piros turistaúton.
Itt kanyarodik a piros túristaút (itt válik el az irány GCFUTO és GCMORO felé N 47° 13,165' E 18° 1,899' 524 m egészen a ládáig.

Ajánlott kiindulás Tésről.
Tésről Bakonynána felé haladva, a Dózsa utca végéből N 47° 15,273' E 18° 1,485' 463 m [GCMoro+Tés kiindulópont], mely gyalogszerrel, bringával jól járható, mi több, ha szárazság volt, akkor átlagos has magasságú kocsival is egész sokáig járható.
Sok magasles mellett elhaladva, elérkezik az a pont,amikor az út, kicsit jobbra, elkezd emelkedni egy magasles előtt, N 47° 14,273' E 18° 1,496' 475 m érdemes továbbmenni, és a navigációt rábízni a köztes másik láda - N 47° 13,505' E 18° 2,015' 565 m - felé vezető útra, majd onnan tovább a ládához.

Kellemes időtöltést, és szép időt kívánunk!
Sziszko & Feel2006

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.