Skip to Content

<

Hvitträsk, Kirkkonummi

A cache by ihmiskoira (adopted from tr1976) Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/19/2006
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Hvitträsk was built between 1901–1903 by architects Herman Gesellius, Armas Lindgren and Eliel Saarinen. The main building, designed in National Romantic style, built of logs and natural stone, was both a common studio and a home for Eliel Saarinen and Armas Lindgren for some years after it was completed. During that time, Gesellius lived in the courtyard building and later moved into the north-wing of the main building after Lindgren relocated in Helsinki.

During the early decades, the main building served as both an architectural office and as a cultural home. It was visited by such esteemed figures as Jean Sibelius, Axeli Gallen-Kallela and Maksim Gorki. The office's staff also lived at Hvitträsk, and this is where the plans were drawn up for the Helsinki Railway Station, the National Museum of Finland and the monumental Munkkiniemi-Haaga project, among other grand works. Hvitträsk is also the boyhood home for world famous architect Eero Saarinen, who made his reputation primarily in the United States designing buildings and monuments such as the Gateway Arch in St. Louis, Missouri.

The Saarinen home is a museum today, and within the courtyard building are a restaurant and a café. Hvitträsk and its lovely English style garden are surrounded by beautiful nature near the shore of Lake Vitträsk.

http://www.nba.fi/en/hvittrask_en

Additional Hints (Decrypt)

va gur zvqqyr / xrfxryyä

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)



Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.