Skip to content

L'Arca de Noé Traditional Geocache

Hidden : 08/09/2006
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:
Un paisatge singular, ple de saltants d'aigua, llacs i cims altius amb penya-segats impressionants. Un lloc on em faig meves les paraules que va pronunciar Francesco Neri l'any 1664: "Aquí on s'acaba el món, s'acaba també la meva curiositat i torno content a casa". Un espai per pensar en les antigues vetllades i en les músiques distants. Un espai per respirar-ne durant un bon temps.

Diu la llegenda que Noé va ancorar la seva Arca en aquesta zona. Quan les aigües del Gran Diluvi Universal baixaren, l'arca va quedar al descobert. Malgrat això, i per més que s'ha buscat, no s'han trobat les restes de cap embarcació. Per altra banda, d'haver sigut així, la meitat dels animals haurien mort despenyats als imponents cingles; l'altra meitat haurien sabut volar.

Els cims del Pic d'Escobes amb 2.781m d'altitud (el "K2" del Pirineu) i del Pic de Noé amb 2.748m són miradors excepcionals que s'eleven sobre quatre conques glacials. Les vistes són indescriptibles i imponents. Però, la bellesa i l'espectacularitat d'aquest racó tenen un preu. La bona forma física i l'absència de vertigen en seran la moneda de canvi.

Es pot cercar l'Arca de Noé des de diversos punts, però el més recomenable és iniciant el recorregut des del final de la Vall d'Incles (N 42º 36.117 E 001º 41.228). Cal pujar fins els Estanys de Juclar on trobarem el refugi que porta el seu nom, el refugi de Juclar (N 42º 36.439 E 001º 42.946). Com tots els refugis lliures andorrans estan ben cuidats i nets (no oblideu quin és el seu secret: deixar-los millor de com els heu trobat!). Un cop travessats els estanys, cal dirigir-se en direcció el panoràmic Coll de l'Alba (2.546m). A partir d'aquest punt el pendent comença a esdevenir força inclinat i el camí esdevé perdedor i de mala petja.

Les arestes i els balcons sobre les valls de Juclar i Alba ens ensenyen a cada pas la nostra proximitat al no res, i els 600 metres de paret quasi vertical del Pic d'Escobes sobre els llacs de Juclar encongeixen el cor i fan pujar lleugerament les pulsacions ... no en va, genera dosis de romanticisme pels qui estimem la muntanya.

Ens apropem a l'Arca de Noé. Amb bona forma física i manca de vertigen potser sereu capaços de trobar-la; cal buscar bé. Les ganes d'aventura i la passió per l'alta muntanya us guiaran pel camí més idoni fins a la més desitjada troballa.

Cal prendre especial atenció als penya-segats i sobretot a les condicions meteorològiques. Amb fort vent, tempesta o a l'hivern, la història pot esdevenir diferent.

 

 

* No s'aconsella fer aquest caché a persones amb vertígen i/o poc coneixement de la muntanya.

* Tractant-se d'un caché d'alta muntanya, cal anar-hi ben equipat (botes, roba adequada, etc.) Les condicions meteorològiques poden canviar en qüestió de minuts.

Pels més experimentats, podeu completar l'aventura baixant per l'aresta SW de l'Escobes i realitzar l'escalada al cilindre d'Escobes de 2.679m (és necessari un joc de tascons). Si teniu prou temps i el vertigen encara no us ha passat factura, realitzar integrament la cresta que duu al Pic de Sisqueró pot esdevenir un plaer d'aquells que no s'obliden fàcilment.

Disfruteu d'aquest caché d'alçada !

Trencalòs


 

Additional Hints (No hints available.)