Skip to Content

<

Church of Eräjärvi

A cache by Fundamental Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/23/2006
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö Eräjärven kirkon alueella. Ole varovainen ettet paljasta kätkön paikkaa ulkopuolisille. Talvella kätkön löytäminen voi olla vaikeampaa. Kätkö peittyy lumeen talvella ja voi olla vaikea löytää. Tämä on Maammo kätkön toukka.

Eräjärven puukirkko on rakennettu 1821. Rakentajana oli eräjärveläinen Matti Åkergren l. Matti Raukola. Vuonna 1807 oli Åkergrenin eno, Matti Åkerblom laatinut piirustukset kirkkoa varten. Tämän ehdotuksen pohjalta laadittiin viralliset piirustukset Tukholman yli-intendentinkonttorissa 1807 sekä Suomen intendentinkonttorissa 1812 (A.W. Arppe). Malliltaan kirkko on länsitornillinen, tasavartinen ristikirkko, jonka sisäkulmat on viistetty. Kirkon ulkokatto ja ristisakaroiden päädyt on paanutettu. Kirkkoa on korjattu mm. 1856, 1872 ja 1874 sekä vuonna 1916 (I. Launis). Kirkon torniin sisustettiin 1974 Eräjärven kirkkomuseo, jossa mm. esitellään seudun kuulujen kirkonrakentajien Antti Piimäsen, Matti Åkerblomin ja Matti Åkergrenin töitä. Kirkkoa ympäröi hautausmaa, jonka kivimuurin vieressä on vaivaisukko katoksessaan. Kirkkomaan yhteydessä sijaitsee myös vuonna 1864 rakennettu hirsinen lainamakasiini, jossa on Eräjärven kivimuseo.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

616 Logged Visits

Found it 593     Didn't find it 12     Write note 7     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 11 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.