Skip to content

This cache has been archived.

Team Ramy: Cache gearchiveerd.
Doos wordt binnenkort verwijderd.
Er wordt dus niet meer gelogd op deze cache, óók niet als een "found datum" voor 1 augustus 2011 wordt opgegeven.

Bedankt voor alle verhalen en foto's!

Grtz.

Team Ramy

# ---

More
<

Laurabossen

A cache by Team Ramy Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/19/2006
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


LaurabossenAanwijzingen voor deze cache:

*) GPS & rekenmachine/GSM & grenzeloze moed (voor stier Herman)

*) Géén gegraaf/prikstok

*) De cache is groot genoeg voor TB's & goodies

*) U kunt parkeren op bovenstaand coordinaat

*) De tocht is 5,0 km lang en voert u over onverharde paden.

Doorgaans zijn deze paden met goed schoeisel prima te belopen.

Natuurgebied de Laurabossen in Weert is in beheer van de landelijk opererende vereniging Natuurmonumenten. Dit grove-dennenbos is rond 1900 aangeplant door exploitanten van de Lauramijnen in Zuid-Limburg. Het hout werd gebruikt om de mijngangen te stutten. Natuurmonumenten vormt het voormalige productiebos geleidelijk om tot een gevarieerd eiken-berkenbos.Sinds de sluiting van de Lauramijnen in 1964 is het beheer van de Laurabossen erop gericht zowel de natuurwaarden als de recreatieve waarden van het bos te vergroten. Er werden verschillende wandelpaden aangelegd. Door hier en daar naaldbomen weg te halen, ontstond ruimte voor eik, berk en lijsterbes en werd het bos gevarieerder. Een bijzondere vogelsoort die voorkomt in de Laurabossen is de kruisbek. Andere broedvogels zijn groene specht, kleine bonte specht, ransuil, bosuil en verschillende soorten roofvogels. Natuurmonumenten beheert de Laurabossen sinds 1996 in samenwerking met Defensie. Er zijn wandel-, fiets-, ruiter- en ATB-routes uitgezet die aansluiten op routes buiten het gebied. Het bos is aangelegd op een heideontginning. De heuvels in het gebied zijn ooit ontstaan door zandverstuivingen. Van de heide zijn wat restanten over waar struikheide wordt afgewisseld door pijpenstrootje, bochtige smele en braam. Onlangs is in overleg met Defensie besloten Schotse hooglanders in te zetten om vergrassing van de heide tegen te gaan. Door begrazing in de bossen zorgen de runderen hier voor afwisseling in de vegetatie. Daarnaast zijn in het bos open plekken gecreëerd waar via spontane bosontwikkeling een natuurlijk bos tot ontwikkeling kan komen.

Over de bewoners van dit gebied:

Natuurmonumenten laat de natuur in dit gebied graag zoveel mogelijk zijn gang gaan. Om de natuur zo divers mogelijk te laten ontwikkelen worden grote grazers ingezet, in dit gebied zijn dat zoals gezegd Schotse hooglanders. Zij trappen met hun hoeven de bodem weer open (ontkieming van zaden!) en zorgen door begrazing dat deze gebieden niet veranderen in een dicht bos maar in een natuurgebied met een gevarieerde begroeiing met rijke flora en fauna. Je kunt de grote grazers tijdens de geocache ontmoeten. Houd de volgende aanwijzingen zeer in acht:

*) Houd afstand van de grazers: Minimaal 25 meter. Zijn de dieren toch dichterbij, geen paniekbewegingen en rustig weglopen.

*) Niet aanhalen: Niet aaien, en niet voeren.

U bent te gast bij de Vereniging Natuurmonumenten. Neem hier dan ook de volgende regels in acht:

*) Het terrein is toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang

*) Honden zijn welkom mits aangelijnd

*) Blijf op de paden, De cache ligt plm. 5 meter van het pad en LET OP: in het "warme" seizoen zitten er ontzettend veel teken !!


Wij willen de vereniging Natuurmonumenten, en in het bijzonder boswachter dhr. Toon v/d Eijnde bedanken voor de prettige samenwerking waardoor deze tocht tot stand is gekomen.

Veel plezier !

Team Ramy

Lars & Jack Ramakers


Waypoint 1

Bij de parkeerplek kunt u eenvoudig zien hoe u het gebied in kunt. Als u dit doet komt u een bord tegen van Natuurmonumenten waarop te zien is aan welk artikelnummer van het W.v.S. u zich dient te houden. Noteer dit nummer: _________________________ Zo, en dan nu op naar WP1 !

N 51°13.(Nummer - 222)- E005°36.(Nummer + 181)'

Bij Waypoint 1 komt u een markeringspaaltje tegen waarop zich een plaatje bevindt met een blauwe vierkante achtergrond. Welke kleur heeft de grootste figuur op dit plaatje (niet de achtergondkleur dus !) ? Het aantal letters is A, A=____Waypoint 2

Loop naar: N 51°13.(32*(A+1))' - E005°36.(125*(A+1)+74)'


Via-punt 1

Loop vervolgens helemaal naar: N 51.12,803 // E 05.37,139

Onderweg komt u (niet in onderstaande volgorde, dus LET OP !) een aantal informatietafels tegen; noteer de volgende gegevens:

TAFEL 3:

Welk soort vogel is hier afgebeeld ? Het aantal letters is C, C= ___

TAFEL 4:

Wanneer vond de laatste velling plaats voor de steenkoolmijn Laura ? Kies het hoogste jaartal, de 2 laatste cijfers vormen D, D= ___

TAFEL 5:

In welk jaar is het loofbomenbos aangelegd ? De laatste 2 cijfers geven het getal E, E= ___


Nu kunnen we de twee volgende waypoints die we nodig hebben berekenen:

Waypoint 3

N 51°13.(00(C+1))' - E005°37.((3*D)+31)'

&

Waypoint 4

N 51°13.(2*(C+D))' - E005°37.(4*(C+D)+10)'

Loop daarna verder via: Via-punt 2: N 51°13.185' - E005°37.185' en blijf op de paden !! Welke kleur heeft het paaltje aan de linkerzijde wat u tegenkomt in de buurt van Via-punt 2 ? Het aantal letters vormt F, F= ___Via-punt 3

N 51°13.252' - E005°37.161'


Waypoint 5

N 51°13.F03' - E005°37.1F2'

Bij aankomst op WP5 ziet u een paaltje met daar op 2 dezelfde figuren. Noteer beide kleuren van deze afbeelding ? _____ &__________ De letters van deze kleuren vormen respectievelijk G & H, G= ____ en H = ____ (G= de kleur met de minste letters)


Waypoint 6

N 51°13.H62' - E005°37.1G4'

Van hieruit is het nog een klein stukje naar Waypoint 7, loop naar:


Waypoint 7

N 51°13.HG2' - E005°36.7(H+G)6'

Dit is het laatste waypoint vóór de cacheplek. Kijk om u heen, u ziet een aantal paaltjes met op één daarvan een insect afgebeeld. Welk insect is dit ? Dit aantal letters vermeerderd met 2 geeft J, J= ___

Denk goed na over de spelling van dit woord !!

En nu: OP naar de cache !!


CACHE

N 51°13.(F,E+2))' - E005°36.(J,J-1,J+1)'

Geen stier gezien ? Dan heeft ie waarschijnlijk een dagje vrij en kunt u teruglopen naar uw auto !!

Suc6 !

Team Ramy

Lars & Jack RamakersCounter


Additional Hints (Decrypt)

bztrinyyra obbz

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.