Skip to content

Dobbeltmordet #08 - K.K. Steincke Multi-cache

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej

En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen nu arkiveret.

Caches der bliver arkiveret på grund af misligholdelse eller manglende respons, kan ikke hentes frem fra arkivet igen.

Geohilsen

Toa Ignika
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland

Kontaktinformation: danskereviewere@gmail.com
OBS
* Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå som det første i beskeden, gerne med et link.
* Denne, og andre logninger af typen "Reviewer note" og "Note to reviewer" bliver automatisk slettet når cachen publiceres.

Følg de danske reviewere på Facebook
(mgl respons)

More
Hidden : 5/27/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

K.K. Steincke

Magtfuld toppolitiker blandede sig i politiets efterforskning og forhindrede, at alle spor blev undersøgt.


Denne serie er udlagt i forbindelse med en udstilling på Politimuseet 25. maj - 30. december 2011 om det navnkundige og uopklarede dobbeltmord på Peter Bangs Vej i 1948. Alle cacher har tilknytning til sagen, og alle har titlen "Dobbeltmordet #1" (...) "Dobbeltmordet #10".





Karl Kristian Vilhelm Steincke (1880-1963). Forhenværende justitsminister (1924-26 og 1935-39), tidligere socialminister (1929-35) og i 1948, da mordet blev begået, formand for Landstinget - landets højeste embede!
Det var en mand med denne magtposition, der i 1948 ringede til politiet og bad dem stoppe efterforskningen af et enkelt spor.

Det var ikke den eneste sag, hvor Steincke handlede egenmægtigt og despotisk. I kampen mod 1930´ernes antidemokratiske bevægelser fór han frem med en sådan ihærdighed, at det i 1939 førte til hans fald, da han bliver presset af statsminister Stauning til at gå af.

Sædvanen tro havde han også dengang flere injuriesager kørende, og har i offentlighedens øjne gjort sig umulig som justitsminister.

Steincke var ikke populær. Han virkede reaktionær og despotisk på sine omgivelser. Han var som minister en krævende chef, der kunne jage medarbejderne en skræk i livet. Hans administration var meget hård. Så hård, at bl.a. Sorø Amtstidende angreb ham for at udvise nazistiske tendenser.

Denne magtfulde person var en god ven af den myrdede Vilhelm Jacobsens arbejdsgiver, Hans Holten.

Så da politiets søgelys allerede umiddelbart efter mordet også faldt på én af Hans Holtens nære forretningsforbindelser, bad Holten sin ven Steincke stoppe efterforskningen af personer med tilknytning til Firmaet Holten.

I fru Jacobsens private lommebog stod der på bagsiden af omslaget kradset et telefonnummer ned. Det var nummeret til en mand, som ægtefællen, Vilhelm Jacobsen, havde forretningsmæssige forbindelser med - og som måske var Inger Jacobsens elsker.

For den på overfladen ellers så nydelige og regelrette Frederiksberg-frue havde et hemmeligt liv. Under efterforskningen fandt politiet frem til ikke mindre end tre spåkoner/terapeuter, som Inger Jacobsen havde åbnet sit hjerte for.

Uafhængigt af hinanden kunne de fortælle detaljeret om, at fruen havde en elsker, som ifølge hendes eget udsagn var en af hendes mands bekendte. Og at han ikke blot gik i seng med hende, mens manden var på arbejde, men også pressede hende til at låne sig penge ... endda i en grad, så hun havde set sig nødsaget til at sælge nogle af sine smykker. På forespørgsel bekræftede ejeren af smykkebutikken, som lå dør om dør med opgangen på Peter Bangs Vej, at fru Jacobsen havde forsøgt at sælge smykker der.

Til én af spåkonerne havde hun fortalt, at elskeren havde været gift og havde en datter. Til en anden, at han var 15-16 år yngre end hende, havde mørkeblondt hår og pæne hænder og var en flot, nobel og intelligent mand.

Alle oplysninger passede med manden, hvis privatnummer stod skrevet med blyant på omslagets brune bagsatspapir i Inger Jacobsens lommebog. At det også var hende selv, der havde skrevet nummeret ned, blev bekræftet af landets bedste skriftekspert.

I Landsarkivet findes en anden interessant oplysning, som af politiet er henlagt i mappen: »uden interesse«. Nemlig at grønthandleren i stueetagen på Peter Bangs Vej 74, da han klokken 23.30 låser sig ind i butikken for at hente dagens omsætning, lægger mærke til et stort " 5-personers dollargrin" parkeret cirka 15 meter væk. På dette tidspunkt formoder man, at morderen er vendt tilbage til gerningsstedet for at slette sine spor og plante falske. Et "dollargrin" var på den tid et særsyn i København, og en ekspert anslår antallet til at være omkring 200 i 1948.

Herover ses politirapporten om "Dollargrinet!.

Kødet på graven
Endelig er der jo også lige episoden på ti års-dagen med kødstykket på graven med en blomst i. For hvad var det nu lige, varebyttehandlen gik ud på? Kød! Nogen KAN have vidst et eller andet. Se nærmere herom i beskrivelsen af cachen "Dobbeltmordet #5 - Graven".

Du finder cachen på følgende måde:

Når du står ved K.K. Steinckes grav og vender dig om, ser du en anden berømt danskers grav. Hans fødels- og dødsdato er nævnt på stenen.

Omsæt nu talene i disse TO datoer til bogstaver således
A = fødselsdag
B = Fødselsmåned
CDEF = Fødselsår
G = Dødsdag
HI = Dødsmåned
JKLM = Dødsår

Nu kan du også regne ud, hvor cachen er placeret:

N 55 LA.(D-M)DF
E 012 LH.(D-M)AC

OBS: Da flere har meddelt om en difference mellem deres GPS og destinationen, er regnestykket 26.07.11 kl. 13:25 blevet justeret med nogle få meter. Dette skulle være mere nøjagtigt. Cachen er 16.01.2012 erstattet med en lille klar plastic-æske af størrelse som en halv husholdnings tændstikæske.
Den indeholder fra starten af loggbog, blyant bytteting og instruktion til tilfældige findere.

Additional Hints (No hints available.)