Skip to Content

<

Piste Iin Päälle

A cache by krasnyikrasnyi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/24/2009
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Iin Wanha Hamina on vanha markkinapaikka Iijoen rannalla. Nykyisin sen ympärillä on kirkko, kunnan hallinto- ja palvelurakennuksia sekä taideteoksia.

Iin Wanha Hamina satama ja markkina-alue

Iin Wanha Hamina on ollut jo 1300-luvulla satama ja markkina-alue. Haminasta tuli 1500-luvulla Kustaa Vaasan määräyksestä Kemin, Tornion ja Oulun rinnalle virallinen kauppapaikka. Haminassa asui vakinaisesti kymmeniä kauppiaita, mutta markkina-aikoihin sinne kerääntyi myyjiä Oulusta, Tukholmasta, Sigtunasta, Vienan Kemistä ja Karjalasta. 1800-luvulla tiiviisti rakennettuun Haminaan tuli jopa 2000 markkinavierasta. Pääasialliset kauppatavarat ovat vuosisatojen ajan olleet lohi, terva ja turkikset.
Wanha Hamina monimuotoinen asuinalue ja tapahtumapaikka

Iin Wanha Hamina on muuttunut vuosisatojen ajan, mutta säilyttänyt oman historiallisen leimansa. Haminan Iijoen rannalla olevan kahden kadun Alakadun ja Yläkadun molemmin puolin olevat talot ovat pääosin vuosisatoja vanhoja, kunnostettuja rakennuksia. Tyypillistä on, että nämä ovat vieri vieressä jopa toisissaan kiinni. Haminan aukealla ovat Iin Kirkko ja seurakuntatalo, Iin kotiseutumuseo, Museokahvila Huilinki, Maa- ja kalatalousmuseo, Uittomuseo, Huilingin Näyttämö ja Wanhan Haminan Markkina-alue, toisessa päässä Haminaa on Iin Sillat - leirintäalue. Wanhan Haminan välittömässä läheisyydessä ovat Iin kuntapalvelut. Wanhaan Haminaan on yhteys Iijokea pitkin mereltä.
Ajo-ohje

Iissä 4-tiellä olevasta pohjoisemmasta liikenneympyrästä Keskustan suuntaan (Oulusta tultaessa vasemmalle n. 300 metriä). Kirkon ohi, josta oikealle (n 150 metriä). Vasemmalle jäävät kunnantalo, Iijoki, Iin kirjasto-monitoimitalo Nättepori.

lähde: (visit link)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

742 Logged Visits

Found it 682     Didn't find it 43     Write note 3     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 9     

View Logbook | View the Image Gallery of 12 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.