Skip to content

<

Jokakokoa III - Piilokallio

A cache by Walnus, hannavk, kimppikoo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/01/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö esittelee Miehikkälän ja entisen Vehkalahden kunnan rajamailla sijaitsevan Piilokallion. Kätkö on "Jokakokoa" -sarjan smallpurkki.

Keväällä 1918 joukko Lapjärven ja Purhon kylien miehiä piileskeli alueella punakaartilaisilta karussa ja pystytti paikalle kivipaaden tapahtuman muistoksi. Ei ole tiedossa, tekivätkö he muistomerkkikiven jo piileskelyaikanaan vai vasta kesän koittaessa. Tunteita kuitenkin kuvaa hyvin kivipaateen kaiverrettu teksti "1918 vapaus".

Piilokalliolle piiloutunut porukka lähti matkaan Lapjärven Matalajärveltä maaliskuussa 1918. Lunta oli sinä talvena vähän, ja miehet yrittivät kiertää kaikki lumiset paikat, ettei heidän reitistään jäisi mitään jälkiä. Puolentoista kilometrin päässä tästä Lapjärven suuntaan oli eväslato, ja naisten kanssa oli etukäteen sovittu milloin he tuovat sinne eväitä. Puolentoista kilometrin päässä toisessa suunnassa piileskelivät Pyhällön miehet, ja porukat olivat yhteydessä päivittäin. Myös Hangasjärvellä oli porukkaa, ja sinne kuului tykinjylinä rintamalta Taavetin suunnalta. Miehet tiesivät kaiken aikaa, miten tilanne etenee.

Piilokalliolla piileskelivät Antti Joenpolvi, Kalle Joenpolvi, Kalle Kivelä, Anton Mahalakoivu, Eemil Mahalakoivu, Kalle Mahalakoivu, Anton Seppä Lapjärveltä ja Anton Seppä Purhosta, Anton Seppälä, Anton Takanen, Väinö Takanen ja Vilhelm Taskinen.

Piilokalliota ympäröivät metsät omisti siihen aikaan Anton Liikkanen, jolla oli niin suuret metsät ettei hän itsekään tiennyt kaikkia maitaan. Paikka oli siihen aikaan niin korvessa ja kasvoi niin sankkaa metsää, ettei sieltä kukaan osannut etsiä.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.