Skip to Content

<

De Tweeling 2

A cache by olifantje58 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/13/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

De Tweeling 2 is net als de Tweeling 1 een Zen momentje tijdens een wandel of fietstocht door het fraaie Friesche Merengebied.  Soms tref je het als vee per boot wordt overgezet naar een ander natuurgebied.De cache kan slechts te voet of per fiets worden bereikt

Dit natuurgebied rondom de Goingarijpsterpoelen behoort tot de oeverlanden, de randen van het vaste land en van de eilanden die grenzen aan het water. De oevers liggen iets hoger dan het waterpeil van de omliggende meren, sloten en vaarten. Dit wordt boezempeil genoemd. In de winter komt het land voor een groot deel onder water te staan door regen en opstuwing van het boezempeil. Het ondergelopen land wordt boezemland genoemd. In de zomer wordt het land bemalen waardoor het droog komt te staan. Dan wordt gesproken van zomerpolders. De afwisseling van de droge zomerpolders naar het natte boezemland trekt veel broed- en trekvogels aan en zorgt voor een rijke flora. Van de markante boezemlanden is nog circa 2700 ha. over. Een groot deel ligt hier in het gebied van het Snitser Mar.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.