Skip to Content

<

Kaivannonkierto 2. Roope Ankka

A cache by Puuhamiespete Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/28/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kaivannonkierto on 3,5 km pitkä luontopolku Älänne-järven Pohjoispuolella Natura 2000 alueella. Luontopolku soveltuu hyvin myös lapsille ja ikäihmisille.

Kätkösarja esittelee Disney piirroshahmoja.

Roope Ankka eli Roope-setä (engl. Scrooge McDuck, tai Uncle Scrooge) on sarjakuvataiteilija Carl Barksin vuonna 1947 luoma animaatio- ja sarjakuvahahmo, joka seikkailee Disneyn sarjakuvamaailmassa. Roopea pidetään yleisesti Barksin lukuisista luomuksista merkittävimpänä. Vuodesta 1952 lähtien Roopella on ollut Yhdysvalloissa oma nimikkolehti nimeltä Uncle Scrooge, ja vuonna 1978 julkaistiin Suomessa Roope-setä-lehden ensimmäinen numero.

Roope Ankka on maailman rikkain ankka joka elää Ankkalinnassa Calisotan osavaltiossa ja säilyttää valtaisia rahavaroja rahasäiliössä. Roope Ankka on ammatiltaan liikemies, pankkiiri ja sijoittaja. Roope Ankka omistaa suurimman osan Ankkalinnan yrityksistä ja kaupoista. Suuresta omaisuudestaan huolimatta Roope on hyvin saita. Hänen rakkain rahansa on ensilantti, kolikko jonka hän ansaitsi ensimmäisenä työnteolla. Toisinaan Roope-tarinat kuvaavat seikkailuja, joissa Roope sukulaistensa Aku Ankan sekä Tupun, Hupun ja Lupun kanssa metsästää muinaisia aarteita. Yleisestä harhaluulosta huolimatta Roope on Akun eno eikä setä. Suomennoksessa Roopesta käytetään toisinaan kiertoilmaisuja "saituri", "kitupiikki" ja "vanha visukinttu". Barksin mukaan syy Roopen suosioon ovat hänen rahavaransa, jotka kiehtovat ihmisten mieliä.

Lähde: Wikipedia

Kätkö sisältää vain lokikirjan.
___________________________________________________________________________

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.