Skip to Content

View Geocache Log

Found it almarosa found # 24 Rondje Easy Douwen-Schuiveland

Monday, August 6, 2012Zeeland, Netherlands

Onze enige cache van vandaag....
Vanmorgen reden we naar St. Philipsland om daar het rondje caches te gaan doen. 'Ro' leek het leuk om eerst de cache 'Frustie 8' te gaan zoeken. Toen we bij dat beginpunt aankwamen, liepen er twee konijntjes. Een witte en een grijze en ze waren zo tam als wat, maar ook doornat en zielig keken ze ons aan. Als je dan een paar dierenliefhebbers bij elkaar hebt, kan je ze niet buiten laten verkommeren. 'Sa' had er al eentje te pakken en 'al' stond met de tweede in zijn armen. 'Ma' heeft ze in haar trui gewikkeld en droog gemaakt. Het waren echte knuffelkonijnen.
Heel het eiland Tholen hebben we afgereden om een dierenasiel of kinderboerderij te vinden om de konijntjes af te leveren, maar nergens hadden ze nog plek. Ze zaten al tjokvol met gedumpte beestjes. 'Zet ze maar weer terug waar je ze hebt gevonden' werd er gezegd. 'Ze overleven het vast wel', maar dat veroorzaakte dikke tranen bij 'sa' en wij zouden dat ook niet kunnen doen.
Ten einde raad reden we rond half vier naar Zierikzee naar de kinderboerderij. Ook daar konden ze de konijntjes niet aannemen. Ze hadden al een groepje, die ingeënt was, maar we werden wel doorverwezen naar het dierenasiel in Zierikzee. Die was dicht. We hebben het telefoonnummer op het bord gebeld en werden weer doorverwezen naar Amivedi en we kregen eindelijk een schat van een mevrouw aan de telefoon. Als we nou zouden zeggen, dat we de konijntjes hadden gevonden in het gebied van de Boswachterij van Westerschouwen dan kwam er iemand aan om de konijntjes over te nemen. Tien minuten later kwam er een medewerker van het dierenasiel aanrijden samen met zijn buurvrouw. Ze waren allebei vertederd door de konijntjes en hebben een hok in orde gemaakt voor ze en voor eten en drinken gezorgd en ze gingen de ellenlange nagels knippen. Kortom, ze werden prima verzorgd. Gelukkig maar, want we hadden ze gewoon niet kunnen houden.
Wij zijn eerst een ijsje gaan halen in Zierikzee en op de terugweg naar Sirjansland hebben we deze cache gevonden. De laatste van de serie voor ons (behalve nummer zeven, want die ligt eruit). Bedankt voor deze caches. Wij geven jullie een favoriet punt voor de hele serie.

Groetjes van almarosa

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page