Skip to Content

View Geocache Log

Found it Team Fjordies found Dwaaloog (Nachtcache)

Thursday, September 5, 2013Drenthe, Netherlands

Zondag 1 september
Op Geocaching komen we deze cache tegen. Het verhaal, de lovende logs en het feit dat het een nachtcache is (wat we nog nooit gedaan hebben) zorgt ervoor dat we deze graag willen loggen. Enthousiast print ik de listing en maken we plannen om de cache die avond te gaan lopen (we hebben nog een week vakantie). Tot we de listing beter lezen en zien dat we tools nodig hebben die nog niet in ons bezit zijn. Snel worden de missende attributen besteld en moeten we het nog even doen met de voorpret.

Dinsdag 3 september
De postbode bezorgt de laatste attributen. Het kan nu echt beginnen. Alle spullen worden bij elkaar gezocht, het weer wordt gechecked, alles groen licht. Bijna alles. We zien pas tegen 6 uur 's avonds dat we eerst een puzzel op moeten lossen. Dit kost al de nodige hoofdbrekens, maar lukt uiteindelijk ruim op tijd zodat we alsnog op pad kunnen. Het begin van de tocht is snel genoeg gevonden en in een vlot tempo lopen we door het bos, de witte needles zijn goed te volgen. We weten niet goed waar we verder naar moeten zoeken en opeens komen we op een punt terecht die we niet verwachten. Voor het eerst kijken we op de GPS hoe ver we hebben gelopen: 4.7km in anderhalf uur, en geen waypoints gevonden. Dit kan niet de bedoeling zijn. We lopen nog een paar rondjes bij dit punt maar zien geen aanknopingspunten. Dan maar onverrichter zake terug naar huis.

Woensdag 4 september
Na een korte nacht 's morgens de listing en de logs nog eens goed doorlezen. We besluiten diezelfde avond nog een poging te wagen, met een betere zaklamp en rustiger. Deze zaklamp zorgt ervoor dat we wél waypoints vinden. Nu zijn ook de rode needles goed te zien, en we missen dan ook geen waypoint. Bij een waypoint op ongeveer een derde van de tocht hebben we wel een klein duwtje nodig van de cacheleggers, maar die zijn snel te bereiken via Whatsapp en met een kleine hint kunnen we weer verder. De checkers zijn inderdaad erg handig voor onze gemoedsrust! Na drie en een half uur naderen we het eind van de tocht. De batterijen in de zaklampen zijn bijna op, die in ons hoofd ook. We denken niet meer zo helder en het is te laat voor de helpdesk van de cacheleggers. De laatste checker geeft geen groen licht, dus we besluiten maar weer op te geven.

Donderdag 5 september
's Morgens hebben we weer contact met de cacheleggers. We krijgen nog wat hints en we hebben dan ook goede moed om de cache nu eindelijk tot een goed einde te brengen. Dit keer wordt het een veredelde park-and-grab. Na wat leuk gegoochel met hulpmiddelen hebben we dan eindelijk de cache in handen. We voegen onze naam toe aan het logboek, stoppen een Travel Bug in de cache en sluiten de boel weer af. Nog een check om te zien of alles weer goed verstopt is en we kunnen voor de laatste keer terug naar de auto. Moe, maar blij dat we de tocht hebben volgbracht, kunnen we weer naar huis.

Het was voor ons een enerverende cache-week. We hebben erg genoten van de tochten, uiteindelijk (met de juiste zaklamp) waren alle waypoints ook goed te vinden. De puzzels waren met zorg gemaakt en erg afwisselend. Zo nu en dan wisten we niet of we een puzzel juist interpreteerden, maar door middel van de checkers was die twijfel snel weg.

Al met al een cache die van begin (de listing), halverwege (de waypoints en puzzels) en tot het einde (de cache zelf) goed verzorgd was. Hier zal flink wat werk in gezeten hebben, en ook met de 'vervelende' en niet goed nadenkende lopers hebben de cacheleggers de handen nog steeds vol denk ik

Team Limy & Joerjomi: bedankt voor deze cache! Helaas kunnen wij maar één favoriet uitdelen, meer was zeker op z'n plaats geweest!

NardnaS is druk aan het rekenen

infoA Mystery Cache is the “catch-all” of cache types, this form of cache can involve complicated puzzles you will first need to solve to determine the coordinates. The only commonality of this cache type is that the coordinates listed are not of the actual cache location but a general reference point, such as a nearby parking location. Due to the increasing creativity of geocaching this becomes the staging ground for new and unique challenges.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page